Sătenii din Fintoag, lăsaţi în beznă!

5 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Sorina Popa

Locuitorii din satul Fintoag, comuna Lăpugiu de Jos, sunt disperaţi! Oamenii spun că nu mai pot să-şi ducă traiul acolo, din cauză că, zilnic, alimentarea cu energie electrică se întrerupe. Şi se întrerupe ore, nu câteva minute. Situaţia, spun sătenii, nu durează de azi de ieri, ci de ani. Primarul comunei nu a mişcat un deget pentru a rezolva problema celor peste 100 de gospodării de aici, susţin localnicii. Ba mai mult, viceprimarul comunei le-a transmis oamenilor, când au reclamat problema, că primăria nu este dispecerat Enel.

Plouă, bate vântul, se ia curentul
”Nu mai ştim ce să facem! De câte ori sunăm la primărie, la cei de la Enel, ni se spune să ne uităm pe site-ul societăţii, ca să vedem când sunt programate întreruperile de curent electric. În urmă cu două săptămâni, au schimbat nişte cabluri de curent la noi, ne-au transmis că fac ceva modernizări. Şi, colac peste pupăză, ni s-au defectat, după aceste «modenrizări», aparatura electrocasnică. Sunt zile când se ia curentul şi 12 ore pe zi. Dacă plouă, se întrerupe curentul, dacă bate vântul, la fel. Sunăm la Enel, vin oamenii după câteva ore. Suntem abandonaţi de autorităţi, nu ştim ce să mai facem”, a spus o localnică din satul Fintoag.

Spun că fac modernizări
MESAGERUL HUNEDOREAN l-a contactat pe prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, în legătură cu situaţia sătenilor din Fintoag. El a spus că va discuta cu reprezentantul ENEL din Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă despre problema din Fintoag.
Am solicitat şi un punct de vedere companiei de electricitate. Redăm în continuare răspunsul celor de la E-Distribuţie Banat:
“E-Distribuţie Banat a derulat, pe 12 februarie, o lucrare programată pe linia electrică aeriană Ilia-Coşeviţa (din care este alimentată şi localitatea Fintoag), pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului de distribuţie de energie electrică. Pentru efectuarea acestei lucrări în condiţii de siguranţă atât pentru clienţi, cât şi pentru personalul tehnic, a fost necesară întreruperea alimentării cu energie electrică, pe anumite străzi, între anumite ore. Această întrerupere a fost anunţată atât pe website-ul companiei la adresa www.e-distributie.com/ro/intreruperi-curent/intreruperi-planificate-banat.html, cât şi către mass-media locale. De asemenea, în ultima lună au avut loc şi întreruperi neprogramate de energie. Acestea se produc independent de activitatea distribuitorului de energie şi pot avea cauze diverse: fenomene meteo, acţiuni ale unor terţi care efectuează lucrări ce presupun săpături, sau diverse intervenţii neautorizate în reţea. Pentru remedierea acestora, echipele E-Distribuţie Banat au intervenit în cel mai scurt timp posibil pentru reluarea alimentării cu energie electrică a clienţilor. Întreruperile programate şi cele neprogramate pot fi urmărite pe următoarea hartă, actualizată din 30 în 30 de minute: https://www.e-distributie.com/ro/intreruperi-curent.html.”

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 6.03.2020

Giuseppe Ferarra, judecat pentru trafic de droguri Pentru că a fost condamnat de judecătorii de la Tribunalul Hunedoara pentru trafic...

Bulina albă, 6.03.2020

Pompiliu Bota, avocat din Orăştie Pentru că a reuşit să obţină la forurile internaţionale marca STEAUA BUCUREŞTI, pe care i-o...

Gura lumii, 6.03.2020

Vorbesc gurile rele că o duduie de pe la noi vrea să candideze pentru un post scos la concurs recent....

Închide