FlashPolitica si administratie

Sătenii din Boşorod, pe urmele petrilenilor

Carmen Cosman

Viitoarele staţii de sortare şi transfer a deşeurilor, ce vor fi amenajate la Petroşani, s-au aflat, ieri, în dezbatere publică. Discuţiile au decurs fără probleme, aşa că următoarea etapă va fi emiterea avizului de mediu.

La Petroşani, fără probleme
„Au fost discuţii pentru avizarea Planului Urbanistic Zonal pentru staţia de sortare şi staţia de transfer ce urmează să fie construite, cu finanţare europeană, în zona fostei mine Dâlja. Aici, nu am întâmpinat probleme”, a declarat Georgeta Barabaş, directorul APM Hunedoara. Cele două staţii de la Petroşani sunt parte componentă a sistemului integrat de management a deşeurilor în judeţul Hunedoara, al cărui beneficiar final va fi, după semnarea contractului, Consiliul Judeţean.

Probleme la Boşorod
Nici la Brănişca nu au fost probleme, unde, de asemenea, va fi construită o staţie de sortare, însă astăzi, la Boşorod, se aşteaptă să iasă scântei. Pe raza acestei comune de lângă Călan, urmează să fie amplasat singurul deponeu ecologic de gunoi de pe raza judeţului, după ce varianta cu două gropi de gunoi a căzut, din cauza opoziţiei consilierilor petrileni. Însă, se pare că nici cei din Boşorod nu sunt de acord cu investiţia. Astfel, ei au întocmit un tabel cu 400 de semnături, reclamând disconfortul creat prin construcţia unei gropi de gunoi pe raza comunei şi insuficienta studiere a viitorului amplasament.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura