Politica si administratie

Sat de vacanţă la Petrila, pentru domeniul schiabil Şureanu

Maximilian Gânju

Regiunea Lunca Florii, o zonă deosebit de frumoasă din Cheile Tăii, riscă să ajungă în situaţia Staţiunilor Straja şi Parâng, în ceea ce priveşte amenajarea teritoriului, dacă nu există un plan urbanistic.

În zonă există câteva cabane, iar edilii vor ca viitoarele construcţii să respecte un plan, astfel încât să poată fi realizat un sat de vacanţă. ”Noi am cerut Guvernului României şi Romsilva să ne transfere drumul Taia-Auşelu, pentru că pe acest drum vom avea şi accesul spre viitoarea staţiune turistică Şureanu. Pentru această staţiune facem demersuri de mai mulţi ani, iar dacă avem drumul putem face multe. La Lunca Florii sunt vreo şapte cabane acum, iar una dintre ele este cuprinsă într-un circuit de tabere pentru elevi. Dacă reuşim să facem domeniul schiabil, acolo în acea zonă ridicăm un sat de vacanţă. La Lunca Florii am vrea să fie locurile de cazare, de parcare, tot ce este nevoie. Categoric nu vrem să se construiască haotic acolo, iar acum lucrăm la PUZ, să cuprindem zona în intravilan şi să avem control. Realizăm şi un proiect pe fonduri europene pentru a extinde iluminatul public din Taia până în acea zonă”, a declarat Vasile Jurca (foto), primarul localităţii Petrila.
În acest moment se lucrează la instalarea unei linii electrice care să asigure alimentarea cu energie a construcţiilor din Lunca Florii. Investiţia este derulată de un furnizor de energie electrică şi merge greu din cauza numeroaselor avize, a mai explicat edilul şef al localităţii.Viitoarea staţiune montană Şureanu-Petrila este cuprinsă şi în masterplanul pe turism al Ministerul Turismului. Chiar dacă-şi doresc staţiune de schi, anul trecut, edilii din Petrila au reziliat parteneriatul încheiat în urmă cu mai mulţi ani cu SC SKI Şureanu SRL, societate care administrează domeniul schiabil. Parteneriatul prevedea extinderea domeniului schiabil pe raza teritorială a Petrilei. Investiţia urma să fie suportată de investitorul privat, administraţia locală de la Petrila trebuind doar să pună la dispoziţie terenul necesar pentru construcţia pârtiilor şi a telescaunului. Înţelegerea a căzut din cauză că primăria trebuia să plătească taxele necesare pentru scoaterea din fondul forestier a circa 30 de hectare de pădure iar suma necesară ar fi sărăcit bugetul local.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura