Sarmizegetusa învinge vremurile

Magdalena Şerban

Aflat la al doilea mandat în fruntea comunei  Sarmizegetusa, Mihai Cornel Todoni (foto) încearcă să-şi ducă la îndeplinire munca de prim ales al obştii. Chiar dacă vremurile grele au pus stăpânire pe bugetul local, tot se mai găseşte, pe ici pe colo, câte o posibilitate de a fi conturate investiţiile.

Bisericile au rugăciunea lor…
Convins că Dumnezeu nu bagă în traistă, dar nici nu uită de omul aflat la greu, edilul a strâns cureaua şi a demarat lucrările de reabilitare interioară la lăcaşul de cult din satul Hobiţa-Grădişte, ajungând să le finalizeze nu cu mult timp în urmă. “Alături de parohia Păucineşti, de care aparţin trei biserici (Hobiţa-Grădişte, Zeicani, Păucineşti), avem în vedere executarea unor lucrări interioare de reabilitare a acestora. Au mai rămas încă două dintre ele – cea din satul Zeicani şi cea din Păucineşti  (biserica din Hobiţa-Grădişte fiind finalizată), pentru că patina timpului şi-a pus amprenta, din păcate, iar unele părţi prezintă deteriorări considerabile, ceea ce impune repararea lor. În comună, avem cinci lăcaşuri sfinte ortodoxe, unul greco-catolic, două baptiste şi două penticostale”, a precizat Mihai Cornel Todoni, primarul  comunei Sarmizegetusa.

…Căminele culturale au cântecul şi jocul
Drumul de la biserică la căminul cultural, pentru cântec şi joc, nu lipsea, pe vremuri, din programul nici unei duminici. Acum, lumea îşi mai aminteşte de el doar la zile mari, dar cu toate acestea, povestea localnicilor continuă. “Oamenii sunt obişnuiţi să vină la căminele culturale. Fie pentru evenimente ce le aduc bucurie, fie pentru pomeni. Aşa că ne-am dat silinţa să finalizăm şi căminul din Hobiţa-Grădişte, a cărui reabilitare preconizăm că va fi gata la începutul lunii octombrie. Celelalte sunt şi ele renovate, în afară de cel din satul Breazova, care se află în litigiu pe Legea nr. 10, fiind revendicat de moştenitorii unui grof  local. Se judecă între ei, în familie, de vreo 10 ani, aşa că nu are rost să ne asumăm riscul să investim în el, apoi să ne fie luat. Mai bine ne concentrăm pe ceea ce este sigur şi cu un viitor cert”, a mai subliniat primarul din Sarmizegetusa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.