Sport

Sărbătoarea sportului la Cupa „Moş Crăciun”

Ciprian Marinuţ

Karatiştii de la secţiile din Deva, Veţel şi Şoimuş ale clubului Heian şi cei de la Kihon Deva, au înlocuit clasicele poezii şi colinde pentru Moş Crăciun, cu superbe demonstraţii de arte marţiale.
 

Show de 24 de Carate
Îmbrăcaţi cu tricouri roşii şi cu pantaloni albi, karatiştii de la Heian au dus artele marţiale la nivel de artă la a V-a ediţie a Cupei „Moş Crăciun”, organizată sâmbătă. Medaliaţi la campionatele europene şi naţionale şi la alte concursuri interne şi internaţionale, sportivii l-au cucerit pe Moş Crăciun şi l-au impresionat pe fondatorul clubului Heian, sensei Marius Bendea, cu un program special de kata şi kumite, prezentat în sala de Sport a C.N. „Traian” Deva. Pentru spectacolul de „24 de carate” şi pentru performanţele valoroase din acest an, sportivii au fost recompensaţi cu cadouri. „Sacul Moşului a fost umplut cu daruri”, a spus sensei Marius Biji, organizatorul principal al evenimentului.

Momente speciale
Evenimentul a fost „colorat” şi cu câteva momente speciale. Campioanele europene Andra Daniliuc şi Sabrina Groza au încântat asistenţa cu un fel de „balet sportiv”, bazat pe combinaţii între tehnici de karate şi elemente din gimnastică artistică şi aerobică. Veteranul clubului Heian, Nicolae Bota (83 de ani), cel mai vârstnic practicant de karate activ din Europa, a făcut o demonstraţie de longevitate prin sport. Grupa de Tae-Bo a clubului Heian, din care fac parte, printre alţii, mama antrenorului Marius Biji şi părinţi ai copiilor de la clubul Heian, le-a reamintit celor prezenţi că sportul reprezintă cea mai bună alegere pe care o poate face un om pentru sănătatea sa. Iar la final, tânăra familie Oana şi Marius Biji, ambii campioni şi antrenori de karate, veniţi la eveniment cu băieţelul lor de doar trei luni, au arătat că sportul poate fi şi un ingredient de bază al unei familii fericite.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura