Sărbătoarea de la Costeşti, la ediţia cu numărul 49

04 costesti

Consiliul Judeţean Hunedoara, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Hunedoara – Deva, Primăria şi Consiliul Local al comunei Orăştioara de Sus şi Căminul Cultural al comunei Orăştioara de Sus au organizat în weekend, o nouă ediţie a tradiţionalei manifestări ,,Istorie, Natură, Cultură – Costeşti“.
Iris, Iris
Dacă prima zi a evenimentului a găzduit concerte de muzică uşoară, a doua a adus pe scena special amenajată în Costeşti, un spectacol folcloric ce a inclus nume mari ale cântecului popular. Astfel, sâmbătă, publicul s-a distrat alături de cei de la Quas, Alex Costa şi de legendara trupă Iris, alături de Cristi Minculescu. Nu puţini au fost cei care au depănat amintiri pe hiturile veteranilor rock, le-au smuls câte un autograf sau au plecat acasă cu câte o fotografie făcută în compania preferaţilor lor. Distracţia a continuat cu o discotecă în aer liber şi un foc de artificii. Ieri, a venit rândul artiştilor populari să cucerească inima petrecăreţilor. Nicoleta Voica, Maria Golban Şomlea, Răzvan Năstăsescu, Codruţa Rodean, Bogdan Toma, Eugen Pistol, Oana Bozga, Geanina Gavrilă, Gheorghe Lăscoiu, Dana Matei, Rareş Bâldea, Larisa Săndescu, Teodora Anuţoiu, Ioan şi Neluţu Urs, precum şi Orchestra condusă de Ionel Coza, toţi aceştia i-au încântat pe iubitorii cântecului autohton.
Mai trebuie spus că reprezentanţii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva au fost prezenţi, la fel ca în anii precedenţi, pentru a oferi informaţii de specialitate gratuit celor interesaţi de istoria şi de monumentele UNESCO din zona Munţilor Orăştiei. De asemenea, au pus la dispoziţia vizitatorilor un pavilion cu materiale promoţionale şi informative. „Am încercat ca prin programul artistic oferit în anul curent să mulţumim atât tineretul, cât şi pe cei trecuţi de prima tinereţe. Festivalul are rol de promovare a zonei, cu tot ceea ce semnifică ea din punct de vedere istoric şi turistic. 04 Marian Vasile Inasescu (2)Ne-am bucurat de prezenţa oaspeţilor de prin judeţ, salut încă o dată autorităţile locale şi judeţene care au ales să ne fie aproape şi sper că prin continuarea unor astfel de acţiuni culturale, în timp, să atragem cât mai mulţi turişti. Am ajuns la ediţia cu numărul 49 şi ne dorim să mergem mai departe. De pe acum pot anunţa că ediţia viitoare, marcând un număr plin, adică 50, o să încercăm să o facem cu totul şi cu totul specială “, a spus primarul din Orăştioara de Sus, Vasile Marian Inăşescu (foto). (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare