Sărbătoarea bicicletelor

Ciprian Marinuţ

Un număr de 34 de echipaje de la şcoli şi licee din judeţul Hunedoara şi-au demonstrat dragostea pentru biciclete la ediţia a III-a a Cupei DHS, desfăşurată ieri la Deva, în ciuda numeroaselor reprize de ploaie torenţială care au inundat unele străzi din oraş.

Îndrăgostiţi de bicicletă
Centrul Devei a fost invadat, ieri, de elevi îndrăgostiţi de bicicletă. Echipajele de la şcoli şi licee din Deva, Lupeni, Ghelari, Baru Mare, Băiţa, Visca şi Brănişca s-au întrecut pentru câştigarea premiilor puse în joc la etapa judeţeană a ediţiei a III-a a „Cupei DHS”, competiţie organizată de firma DHS Eurosport Deva. Participanţii şi-au demonstrat virtuozitatea, prin parcurgerea unui traseu de îndemânare în poligon şi contra timp, cu grade de dificultate diferite în funcţie de vârstă. Fiecare dintre cele 29 de echipaje de la nivel de gimnaziu au fost alcătuite din câte patru membri (doi băieţi şi două fete), iar cele cinci echipaje de la licee au avut câte doi componenţi (un băiat şi o fată).
Primii clasaţi au primit câte o bicicletă, ocupanţii locurilor doi au fost răsplătiţi cu echipamente de protecţie pentru biciclete, iar cei de pe poziţia a treia au fost recompensaţi cu câte un semnalizator luminos pentru echiparea bicicletei.
Competiţia a avut drept scop promovarea unui mod de viaţă sănătos, prin mişcare, şi prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.