Comunitate

Sărbătoare mare la Hunedoara! 100 de ani de fotbal în municipiu

Adriana Năstase

Primăria municipiului Hunedoara şi Con­siliul Judeţean Hunedoara organizează, sâmbătă, 4 septembrie, evenimentul „Fot­­bal Centenar Corvinul”.

Cel mai selecționat
Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea primei echipe de fotbal din municipiul Hunedoara. Aceasta se numea „FERO SPORT” Hunedoara, schimbându-şi ulterior denumirea, de mai multe ori, con­sacrându-se apoi sub numele de „Corvinul Hunedoara”, echipa mult iubită de hu­ne­doreni şi nu numai.
La eveniment, pe lângă fostele glorii ale Corvinului, vor participa şi exponenţi ai „generaţiei de aur” a reprezentativei Ro­mâ­niei. Sâmbătă, la ora 11.00, oaspeţii Hu­nedoarei vor vizita Castelul Corvinilor, apoi vor participa la vernisajul „Fotbal Centenar Corvinul – în imagini şi simboluri” – o ex­poziţie de fotografie, programe de meci şi insigne organizată de Asociaţia Supor­te­rilor Corvinişti. Tot în prima parte a zilei, se vor depune şi coroane de flori la statuia ce­lui mai selecţionat fotbalist hunedorean – Michael Klein.
În a doua parte a zilei de sâmbătă, 4 sep­tembrie, va avea loc un eveniment unic, pe stadionul municipalităţii.
De la ora 17.00, foşti jucători, antrenori, conducători şi colaboratori ai clubului hunedorean de fotbal vor fi omagiaţi în ca­drul unei ceremonii speciale. Cu începere de la ora 18.00, va avea loc un meci omagial disputat de „generaţia de aur” a Naţionalei României şi „generaţia de aur” a Corvinului. Sărbătoarea va continua cu un concert al trupei „Compact”, urmat de focuri de ar­tificii. Accesul este liber. Evenimentul se va derula cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

2 comentarii la „Sărbătoare mare la Hunedoara! 100 de ani de fotbal în municipiu

  • Dar firmele care asigura locuri de munca și fac bani inclusiv pt bugetul orașului când le sărbătorim!
    Ce zici dl boboutan?

  • Draga primarul.
    Corvinul a fost în perioada de glorie sprijinita de oamenii c.s.h.Fara ei nu se realiza mare lucru…
    Pe ei i-ati invitat la festivități?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura