Sport

Sărăcia bate sportul

Ovidiu Henteş (aripă, 27 de ani) şi-a anunţat colegii din echipa de rugby Ştiinţa Petroşani că renunţă la sport pentru a pleca la muncă, în Germania, cu o zi înainte de partida de la Bucureşti, cu Steaua (de azi), care marchează revenirea echipei hunedorene pe prima scenă.

Salariu indecent

Henteş este unul dintre jucătorii de bază ai echipei şi a mai avut câteva tentative de a pleca la muncă în străinătate, dar s-a răzgândit de fiecare dată. Acum, însă sărăcia a învins şi sportivul petroşănean a decis să renunţe la salariul mic pe care un rugbyst îl are în momentul de faţă la Ştiinţa Petroşani, dar şi în România, şi să plece la muncă în străinătate. Un jucător de la Ştiinţa câştigă în medie între 900 şi 1.500 de lei, iar cei care muncesc, cum este cazul a cinci rugbyşti, care lucrează şi în subteran, pot ajunge la suma de 3.000 de lei. „Câştigurile sunt destul de mici, având în vedre că rugby-ul este totuşi un sport care uzează şi lasă urme. Este puţin în comparaţie cu cât câştigă un fotbalist din Liga a doua, spre exemplu. Ştim că se fac eforturi mari pentru se întreţine o echipă de rugby, dar cu 10 milioane de lei vechi nu poţi să trăieşti decent. Poate acesta este unul din motivul pentru care mulţi dintre noi aleg să plece în străinătate”, au explicat coechipierii lui Henteş.

Plecarea rugbystului se înscrie până la urmă pe linia altor sportivi care au renunţat la performanţă pentru munca în străinătate, ca să-şi întreţină familia. Sunt cunoscute cazuri de foşti fotbalişti la Jiul sau Minerul Lupeni, dar şi de rugbyşti, foşti la Ştiinţa, care pe vremuri cochetau chiar cu echipa naţională, care au ales de mult această variantă. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura