Săraci lipiţi pământului, dar cu mofturi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMaximilian Gânju

În mare parte sunt ruine şi aduc doar prejudicii bugetului local, pentru că trebuie păzite, însă nu vor să renunţe la ele cu nici un chip. Este decizia unor consilieri din Aninoasa, care se opun înstrăinării unor imobile ce aparţin domeniului public.
Dacă edilii din Uricani au fost dispuşi să scape de blocurile fantomă chiar şi cu un leu, stabilind obligaţii pentru cumpărători, în Aninoasa, imobilele care arată ca după război sunt păstrate de zestre. Executivul din Aninoasa a avut mai multe solicitări de la investitori, care ar fi dorit să-şi deschidă mici afaceri pe raza localităţii şi au cerut să cumpere clădirile, în mare parte dezafectate, care aparţin primăriei. Imobilele, unele dintre ele moştenite de la fosta mină, sunt în ruine şi cu paza lor se cheltuiesc sume considerabile din bugetul local, care şi aşa este foarte sărac.
Primarul vedea o portiţă de a scăpa de aceste cheltuieli, dar şi de a mai aduna un ban la buget, însă unii consilieri locali, fără un motiv clar, n-au fost de acord cu înstrăinarea imobilelor. „Tot am mai adus şi am mai încercat să aducem investitori, însă din păcate, unii consilieri locali se mai opun la crearea de locuri de muncă. Nu vor să aprobe să le dăm hale, terenuri. Vor să le ţinem şi să le păzim ca hoţii să nu fure şi ce a mai rămas. Aşa că noi trebuie acum să alergăm după hoţi, în loc să le dăm la un investitor să facă locuri de muncă. Din păcate, am avut cazuri când unii au fost împotrivă şi s-a întâmplat chiar şi acum, la ultima şedinţă de consiliu”, a declarat Nicolae Dunca, primarul localităţii Aninoasa. Primăria deţine mai multe clădiri chiar şi în centrul oraşului, care sunt dezafectate de ani de zile. Fostul viceprimar al localităţii, Mihăiţă Nistor, spune că multe clădiri au mai fost vândute de primărie, dar contractele au fost reziliate după jumătate de an, pentru că noii proprietari nu şi-au respectat angajamentele asumate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare