Politica si administratie

Sãptãmâna Mobilitãtii Europene, la Deva

Nicolle Ebner

„Călătorim mai inteligent, trăim mai bine” este sloganul ediţiei din acest an a Săptămânii Mobilităţii Europene, manifestare care se va desfăşura şi la Deva, în perioada 16-22 septembrie.

Funcţionarii primăriei, pe jos, la serviciu
Campania iniţiată la nivel european, în urmă cu nouă ani, are rolul de a conştientiza populaţia asupra impactului negativ pe care-l are traficul auto asupra mediului înconjurător şi sănătăţii umane. Primăria Deva, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului (APM), au stabilit să promoveze modalităţile de transport nepoluante, prin încurajarea folosirii bicicletei şi a mersului pe jos. Astăzi, în prima zi a campaniei „Călătorim mai inteligent, trăim mai bine”, angajaţii Primăriei Deva vor veni la serviciu pe jos sau pe biciclete. „Începând cu ora 7.00 şi până la ora 17.00, este interzisă parcarea maşinilor în faţa instituţiei. Angajaţii vor veni la serviciu pe jos sau pe bicicletă. Trebuie să-i obişnuim să circule mai mult fără maşini. În plus, suntem deficitari din punct de vedere al personalului de la Biroul de Urbanism. Aşa că astăzi, fiecare dintre noi va veni pe trasee diferite, astfel încât să acoperim toate obiectivele şi zonele ce trebuie urmărite şi verificate de către angajaţii Biroului de Urbanism”, a declarat Corina Oprişiu, administratorul public al municipiului Deva. Tot astăzi, va fi închisă circulaţia rutieră între Poşta Veche şi Casa de Cultură „Drăgan Muntean”, între orele 8.00 şi 17.00, iar în acest interval de timp, transportatorii în comun vor trebui să-şi modifice traseul.
Săptămâna Mobilităţii Europene se desfăşoară în perioada 16-22 septembrie în peste 1.500 de localităţi din întreaga Europă, iar Deva, a fost înscrisă în calendarul european de evenimente, stabilit până la sfârşitul acestui an.

3 comentarii la „Sãptãmâna Mobilitãtii Europene, la Deva

 • NE lasam dirijati ca prostii de legile smecheresti ale UE.
  bicileta e buna zilnic dar nu cand zic ei , la comanda.
  Auzi, hm,calendarul european de evenimente!
  Aceasta uniune europeana nu are in calendarul sau inclus un sfant,un martir,un erou,nu o are pe Maica Domnului, nu il are pe Hristos,nimic.De cand suntem in UE ,numai belele avem in tara.
  Cui ne subordonam…ei, sau Mantuitorului…

 • Mircica de ce nu e pe bicicleta? Nu s-a gasit un 4×4 care sa il poate tina la cat s-a facut?!

 • dar molot ce are ? el de ce nu e pe bicicleta ? pardon, trotineta.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura