Eveniment

Şantajişti, prinşi în flagrant

Livia Botici

Pus în faţa faptului împlinit, de a da bani pentru a-şi recupera propriile bunuri, din mâinile unor hoţi, un tânăr din municipiul Hunedoara, în vârstă de 18 ani, i-a anunţat pe oamenii legii de şantajul la care este supus. În cursul zilei de ieri, şantajiştii au fost prinşi de poliţişti, chiar în momentul în care primeau de la victima lor bani marcaţi cu sintagma „ŞANTAJ”.

I-a pârât poliţiei

Totul s-a petrecut miercuri după-masă, în jurul orei 14, în municipiul Hunedoara, pe Aleea George Enescu. Atunci, un tânăr de 18 ani, din localitate, a fost acostat de doi băieţi de 17, respectiv 18 ani, care i-au luat, cu forţa, mai multe bunuri: un lănţişor, nişte chei şi câteva documente, solicitându-i ca, pentru a putea să şi le recupereze, să le achide suma de 20 de lei. Pentru că le-a spus că nu are bani la el, hoţii i-au propus tânărului să se întâlnească în acelaşi loc, la ora 16, dar atunci să vină neapărat cu banii, altfel, nu-şi primeşte lucrurile înapoi. Zis şi făcut! Numai că, victima, văzându-se încolţită, a făcut un lucru extrem de inteligent: s-a dus direct la sediul poliţiei din localitate, acolo unde le-a spus oamenilor legii tot ceea ce a păţit. Poliţiştii au pregătit de urgenţă un flagrant şi s-au prezentat, sub acoperire, la locul unde cei trei ar fi trebuit să se întâlnească.

Victimă pentru a doua oară

La ora 16, victima şi şantajiştii, unul din localitatea Sântandrei şi celălalt din municipiul Hunedoara, s-au întâlnit pe aceeaşi stradă unde s-a şi întâmplat incidentul dinainte cu două ore. Victima le-a dat celor doi banii marcaţi de poliţişti şi şi-a recuperat lucrurile furate. Acesta a fost şi momentul în care oamenii legii au intervenit şi i-au prins pe şantajişti cu bancnotele pe care scria „ŞANTAJ”, asupra lor. Potrivit declaraţiilor date de victimă, în cursul lunii septembrie 2010, aceasta ar mai fi fost şantajată de aceleaşi persoane. Atunci, în timp ce se aflau în gara de la Hunedoara, tâlharii i-au furat tânărului un telefon mobil şi i-au cerut în schimb câteva zeci de lei. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru infracţiunea de şantaj.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura