Şanse reduse pentru Tecău să joace la Tokyo

Tenismenul român Horia Tecău (foto) a mărturisit că şansele de a face tandem cu Simona Halep în proba de dublu-mixt s-au redus considerabil înaintea Jocurilor Olim­pice de la Tokyo (23 iulie – 8 august).

Ce vor face în viitor
Dacă Horia nu va obţine calificarea în tur­neul de dublu din cadrul Jocurilor Olimpice, România nu va avea echipă nici în proba de dublu-mixt, deoarece Tecău este obligat să intre în Top 10 ATP la finalul turneului de la Roland Garros pentru a obţine biletul la com­petiţia de la Tokyo, scenariu puţin probabil.
„Am vorbit cu Simona… Un ghinion să se întâmple o asemenea accidentare într-un aşa moment, dar, în sport, când îţi duci scopul la limite, constant, în fiecare zi, se întâmplă. Mai important este ce face acum şi ce va face ca să nu se mai întâmple acest lucru. Sper să îşi revină cât mai repede. Experienţă are, încredere are, cu siguranţă, când va fi sănătoasă, va reveni în top.Sper că va participa la Wimbledon, la Jocurile Olimpice, chiar într-o formă foarte bună.Pentru mixt, conform regulamentului, trebuie să fi în proba de dublu ca să te înscrii la mixt. Invitaţii speciale nu se fac anul acesta. Au schimbat un pic regulile pentru condiţiile de faţă şi ne îngreunează şi mai mult participarea. După Roland Garros, când se trage linie, vom vedea unde suntem şi ce şanse sunt să ajungem la Tokyo”, a spus Horia Tecău.
Turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olim­pice de la Tokyo va avea loc în perioada 24 iulie – 1 august 2021. În proba de dublu vor lua startul 32 de echipe, iar primii 10 jucători din ierarhia de dublu îşi vor putea alege coechipierii, cu condiţia ca aceştia să se afle în Top 300.
În schimb, Sorana Cîrstea este tot mai aproape de calificarea la Jocurile Olimpice. După ce a încheiat recentul turneul WTA de la Strasbourg pe locul al doilea,tenismena din România a urcat pe locul 53 mondiale şi este tot mai aproape de calificarea la Jo­curile Olimpice de la Tokyo. Sorana a primit o dispensă şi conform regulamentului Fe­de­raţiei Internaţionale, primele 56 de jucătoare ale lumii, în clasamentul de după Roland Garros, vor lua startul în competiţia de tenis de la Tokyo

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.