Sport

Şansa la moralitate

11 x 2 uta va

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva, învingătoarea Jiului, acum şapte zile, chiar la Petroşani, are ocazia să-şi arate muşchii şi puritatea, printr-o victorie în faţa liderei UTA, echipă care a reuşit doar o remiză, miercuri, la Arad, în faţa minerilor.

Şi cinste şi… logică
Dacă rezultatele meciurilor de fotbal s-ar baza doar pe cinste şi logică, atunci, Mureşul Deva, echipa care a sărit de fund în sus după ce am lăsat să se înţeleagă că victoria ei cu Jiul, de la Petroşani, a fost mincinoasă, ar trebui să dispună, mâine, pe Stadionul Cetate, de lidera UTA. Motivul? Păi, UTA a smuls o amărâtă de remiză la Arad cu Jiul, în vreme ce devenii i-au bătut pe mineri la ei la Petroşani, după o …”muncă admirabilă şi un noroc cu carul”. Însă, fotbalul e mai complicat. Şi nu ascultă doar de cinste şi logică. A arătat-o şi uriaşa Real Madrid, săptămâna aceasta, după ce a fost învinsă cu 4-0 de o amărâtă de echipă din Liga a III-a şi a fost EVIDENT, suspectată că ar fi făcut jocurile murdare ale unor case de pariuri. Care o sponsorizează… Aşa că nu avem de la Mureşul pretenţia să câştige. Şi nici să respecte logica, pentru că, dacă am judeca după o altă logică, gen clasament sau forţă financiară, UTA ar fi favorită. Avem doar speranţa că Mureşul nu o să mai arunce cu piatra, indiferent de rezultat, atâta timp cât nu e imaculată precum Isus. Şi că-şi va vedea lungul succeselor. Aşa că… Hai, Mureşul.

Confirmări sau iluzii
Jiul Petroşani, cea mai bine clasată echipă hunedoreană a momentului, ar trebui să confirme printr-un rezultat bun în meciul din deplasare cu FCM Tg. Mureş, remiza cu lidera UTA şi pretenţiile de promovare. Altfel, se va vedea că startul bun al trupei lui Daniel Timofte a fost un simplu foc de paie şi că intenţiile de a urca în Liga I sunt simple iluzii. La rândul său, Minerul Lupeni are doar varianta victoriei în meciul de acasă cu nou-promovata FC Silvania, întrucât, după o serie de 10 etape fără succes, un alt rezultat ar îngropa echipa.

Derby hunedorean la Liga a III-a
Cele două grupări hunedorene din eşalonul trei, Retezatul Haţeg şi CFR Marmosim Simeria, se vor întâlni, astăzi, la Haţeg, în etapa a XII-a, în primul derby hunedorean de la acest nivel. Cu un start foarte slab, Retezatul pare în revenire, după instalarea pe banca tehnică a lui Dumitru Marcu, aşa că speranţele legate de acest meci sunt foarte mari. Poate chiar… victoria. CFR Simeria, care e în plutonul fruntaş, nu se poate împăca însă cu un astfel de deznodământ, aşa că meciul se anunţă încins. „Noi abordăm orice meci cu gândul la victorie, iar partida de la Haţeg nu va face excepţie”, a spus antrenorul simerienilor, Mirel Biriş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura