Sport

Sancţiuni contestate de Rusia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Federaţia de fotbal din Rusia, exclusă din toate competiţiile internaţionale până la noi ordine, a sesizat Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Încalcă drepturile fundamentale
Tribunalul va trebui să se pronunţe asupra cererii rușilor de a suspenda exclu­derea decretată săptămâna trecută de FIFA şi UEFA, pentru a permite selecţio­natei Rusiei să participe la play-off-ul Cupei Mondiale 2022, programat la sfâr­şitul lunii martie.
Pe fond, TAS a deschis „două proceduri separate”, care vizează FIFA, respectiv UEFA, asociind aproximativ 15 federaţii naţionale care refuză să îi înfrunte pe ruşi, conform unui comunicat al tribunalului sportiv. TAS urmează să comunice mai multe detalii despre calendarul şi moda­lităţile acestor contestaţii, precum şi des­pre posibilele efecte suspensive ale acestora.
La recomandarea Comitetului Interna­ţional Olimpic (CIO) şi după câteva zile de amânare, autorităţile fotbalistice au suspendat echipele şi cluburile ruseşti „până la noi ordine”, lunea trecută.
‘Pe lângă naţionala masculină, sfertfina­listă la Cupa Mondială 2018, găzduită de Rusia, şi privată de următoarea ediţie, selecţionata feminină a Rusiei este aşadar exclusă de la Campionatul European din Anglia, programat în iulie, iar echipa Spartak Moscova din Europa League.
„Această decizie încalcă drepturile fundamentale ale Federaţiei Ruse” şi a fost luată „sub presiunea oponenţilor săi direcţi”, a răspuns Rusia, denunţând sanc­ţiuni „discriminatorii” şi inechitabile pentru sportivi.
După declanşarea conflictului armat, ruşii şi parţial bieloruşii – al căror teritoriu a fost folosit pentru a invada Ucraina – au fost interzişi de la competiţiile interna­ţio­nale de atletism, hochei pe gheaţă, rugby, baschet, ciclism, schi alpin sau alpinism. Rusia a a fost exclusă de la Jocurile Paralimpice de iarnă care se desfăşoară începând de vineri la Beijing.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura