Sport

Sănătate şi… noroc bun! Corvinul înscrie de nouă ori la Cluj!

Claudiu Sav

După ce în tur a punctat de şase ori în poarta „viruşilor verzi”, în jocul de sâm­bătă echipa antrenată de Florin Maxim (foto) a marcat tot de atâtea ori, însă doar în primele 45 de minute! În al doilea act, „corbii” au mai înscris de trei ori şi au reu­şit astfel scorul campionatului.

 

Pe contraatac

Alb-albaştrii şi-au făcut meciul uşor, ca de obicei, încă de la debut. După două şanse ratate de Pop şi Lupu, cel din urmă a şi deschis scorul, în minutul 6, cu un şut simplu din careu, după o pasă filtrantă a lui Hergheligiu. Cinci minute mai târziu, Saroşi a avut egalarea „pe cap”, dar a trimis slab, din careu, iar de aici înainte, Corvinul s-a instalat, în totalitate, la con­trolul jocului. Hergheligiu (22) a făcut 2-0, dintr-un penalti obţinut de Lupu (faultat de Cotîrlă), iar 120 de secunde mai târziu a „recidivat”, cu o reuşită din careul mic, după o centrare bună din stânga, de la Pîrvulescu. Mijlocaşul de bandă al Corvinului a trecut el, apoi, în rolul mar­ca­torului, după un corner de pe stânga şi o recentrare în careu a lui Pop (32), pentru ca finalul de repriză să mai aducă trei goluri! Coman a făcut 5-0, după o ieşire greşită la offside a gazdelor, Oltean a dat „replica”, după o neatenţie a defensivei hunedorene, însă la faza imediat ur­mă­toare, vârful sosit, în vară, de la Petrolul, a mai înscris o dată, pe contraatac.

 

L-a driblat lejer

Şi în actul secund terenul „s-a înclinat” spre poarta clujenilor, care au fost nevoiţi să mai scoată mingea de trei ori din plasă. Pîrvulescu a bifat hattrick-ul în primele zece minute ale mitanului secund, de fie­care dată din careu şi, de fiecare dată, după mingi venite de la Coman (48, 54), în vreme ce gazdele au mai marcat o dată prin acelaşi Oltean, la un scurtcircuit al defensivei „corbilor”. În fine, scorul final l-a stabilit cel care a şi deschis tabela: Marius Lupu, care a scăpat unu la unu cu Cotîrlă, l-a driblat cu lejeritate şi a înscris pentru 9-2! Cel mai categoric succes al Corvinului din ultimele sezoane, echipa ajungând la „borna” 46 în actuala stagiune, 15 dintre aceste reuşite fiind izbutite doar în poarta Sănătăţii Cluj!
Sănătatea Cluj (antrenor George Florescu): Cotîrlă – Botond (46, Mureşan), Szolosi (Poenar), Florescu, A. Ştefan – Cobârzan (46, A. Paul), D. Paul, Saroşi (cpt.) (80, Iancu), Paşca – Vescan (80, Petruş), Oltean.
Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Pop, A. Vlad, Neacşa (57, Mar) – Hergheligiu (57, Mercioiu), Chindriş (cpt.) (76, Borţoneanu), Bradu, Pîrvulescu (69, Mitran) – Lupu, Coman (57, Roşu).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura