Actualitate

Salvați de pe munte!

Doi tineri care au fost surprinşi în Ma­sivul Retezat de o ploaie puternică, înso­ţită de grindină şi ceaţă, au fost salvaţi de pe un traseu spre Lacul Ştevia de către echipele de salvamontişti şi jandarmi montani trimise în ajutorul lor, a informat vineri Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.
Turiştii au cerut sprijin autorităţilor joi seara, prin numărul de urgenţă 112, după ce, din cauza vijeliei, nu au mai putut să se în­toarcă în staţiunea Râuşor, de unde ple­caseră în cursul zilei.
În căutarea celor doi tineri au pornit jan­darmii montani de la postul din localitatea Nucşoara şi Salvamont Hunedoara, care are o bază în Râuşor.
„Buna cooperare dintre jandarmii mon­tani şi Salvamont a avut ca rezultat găsirea celor doi tineri, cu vârste de 20, respectiv 21 de ani, la aproximativ o oră de la începerea căutărilor”, a menţionat IJJ Hunedoara.
Tinerii au fost găsiţi de un salvamontist, ulterior tinerii şi salvatorul lor inter­sec­tându-se pe traseu cu echipajul de jandarmi montani.
Persoanele au fost coborâte de pe munte, în siguranţă, până în staţiunea Râu­şor, fără să aibă nevoie de îngrijiri me­dicale. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura