Actualitate

Salvamontiştii refac traseele din Şureanu şi Parâng

Cele mai cunoscute trasee montane din masivele Şureanu şi Parâng vor avea marcajele refăcute în următoarele două săptămâni, în cadrul unei acţiuni iniţiate de salvamontiştii din Petroşani.

Refăcute cu bandă roşie
Traseele au o lungime totală de peste 90 de kilometri, pe o parte dintre acestea montându-se şi stâlpi de marcat în locul celor vechi. „Am finalizat deja aproape 95 la sută din traseele din Masivul Parâng. Este vorba de opt trasee mult frecventate şi care se regăsesc pe toate hărţile turistice. Traseele de creastă au fost refăcute cu bandă roşie, după normele internaţionale. Mai sunt şi alte trasee de legătură între diverse obiective turistice, cabane sau lacuri, care au fost marcate corespunzător“, a declarat şeful Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida. El a ţinut să precizeze că în cadrul acţiunii desfăşurate pe cei 40 de kilometri de trasee din Masivul Parâng, salvamontiştii au fost ajutaţi de un grup format din patru studenţi din municipiul Hunedoara.

Se parcurge într-o zi de mers pe jos
Atenţia salvamontiştilor se va concentra, în următoarele două săptămâni, pe Masivul Şureanu, unde traseele montane sunt mai lungi. Aici vor fi refăcute marcajele de pe patru trasee, între care se numără şi cel mai lung din zonă, care pleacă din Vârful Parângu Mare şi continuă pe la Piatra Tăiată-Coasta lui Rus-Vârful Capra- Vârful Şureanu. „Este un traseu foarte lung, de peste 20 de kilometri, care se parcurge într-o zi de mers pe jos“, a explicat Dumitru Bârlida. Cele patru trasee din Masivul Şureanu măsoară, în total, peste 50 de kilometri. (D. Istudor)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.