Salvamontiştii hunedoreni avertizează asupra pericolului din munţi

21 noiembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

zapada        Salvamontiştii hunedoreni avertizează asupra pericolului pe care îl reprezintă, în aceste zile, traseele lungi din Masivul Retezat, în condiţiile în care la munte ninge, iar potecile sunt acoperite cu un strat subţire de zăpadă care se poate aluneca foarte uşor.

Potrivit şefului Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, vineri a început să ningă şi în zona staţiunii Râuşor, la o altitudine de 1.300 de metri, zăpada fiind prezentă, într-un strat de câţiva centimetri şi în staţiunile Parâng sau Straja.
“Ninge, este foarte frumos, dar turiştii trebuie să fie atenţi la trasee pentru că, în special în Retezat, potecile au multă piatră pe ele. Acest strat de piatră este acoperit cu puţină zăpadă şi e periculos, pentru că oamenii pot aluneca foarte uşor. De aceea, recomandăm turiştilor să-şi petreacă timpul liber în zona staţiunilor turistice, unde au la dispoziţie toate condiţiile pentru un sfârşit de săptămână plăcut”, a declarat azi,vineri, şeful Salvamont Hunedoara.
În zonele cu afluenţă mare de turişti, Salvamont Hunedoara a instituit deja serviciul de permanenţă la refugiile din staţiunile Râuşor, Straja şi Parâng, iar în zilele sfârşitului de săptămână şi la Cabana Pietrele, din Retezat.
Conform salvamontiştilor, pentru următoarele zile vremea se menţine rece şi umedă la munte, nefiind exclusă căderea de precipitaţii, lapoviţă şi ninsoare. (Sorin Blada, Agerpres)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
BREAKING NEWS. Şefa DIICOT, Alina Bica, pusă sub urmărire penală de DNA şi reţinută pentru 24 de ore de procurori

Alina Bica, şefa DIICOT, a fost pusă sub urmărire penală de DNA pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind o...

Castelul Corvinilor, promovat cu succes peste hotare

Modul în care a fost promovat Castelul Corvinilor din Hunedoara tinde să devină un exemplu la nivel de judeţ şi...

Au început procedurile de mutare a obeliscului lui Acaţiu Barcsay

Procedurile necesare mutării monumentului lui Acaţiu Barcsay din faţa Prefecturii Hunedoara au fost începute deja. Autorităţile locale devene au aflat...

Închide