Salvamontiştii din Straja, sătui să-şi finanţeze intervenţiile

9 noiembrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Aflaţi aproape în imposibilitatea de a-şi mai desfăşura activitatea în staţiunea de interes naţional Straja, din cauza lipsei banilor, salvamontiştii au fost amânaţi de edili pentru ziua de joi, când vor afla dacă primesc fondurile necesare pentru a funcţiona.

O nouă rundă de negocieri

Serviciul Salvamont Lupeni avea programată o discuţie cu reprezentanţii municipalităţii Lupeni, pentru ieri, întâlnire în urma căreia urma să se găsească o soluţie la problemele financiare cu care se confruntă de mai bine de jumătate de an. La întâlnirea cu factorii locali, a participat chiar şeful Salvamont Lupeni, George Resiga, însă discuţiile şi soluţia pentru ca serviciul de salvare să poată asigura asistenţa şi intervenţia în noul sezon care bate la uşă, au fost amânate pentru ziua de joi, când va fi o nouă întrunire. „S-a reuşit o primă discuţie şi urmează să ne întâlnim joi. Promisiuni sunt, însă de promisiuni este plină curtea. Avem probleme cu finanţarea activităţii de salvare montană şi suntem în pericol de a nu se mai asigura permanenţa. Conform legii, administraţia locală asigură funcţionarea şi finanţarea activităţii de salvare montană. Primăria motivează că nu sunt bani şi afirmaţia este credibilă. Să vedem ce se va întâmpla joi”, a declarat George Resiga, şeful Serviciului Salvamont Lupeni.

Pleacă din structură

Salvamontiştii din Straja se confruntă cu mari lipsuri financiare şi materiale iar apelul lor către autorităţi a rămas fără ecou până acum, iar mai mulţi salvatori şi-au exprimat intenţia de a pleca din structură. În prezent, mai sunt 18 salvamontişti, dintre care cinci au rămas doar pe funcţie de consiliere. Chiar şi aşa, numărul lor ar fi suficient pentru a se asigura în bune condiţii intervenţia şi permanenţa în noul sezon care se deschide în mai puţin de o lună. „O parte dintre salvamontişti au plecat, din cauză că s-au săturat să dea bani din propriul buzunar pentru a face salvare montană. Totuşi, suntem 18 oameni şi am fi suficienţi pentru trei echipe, astfel încât să asigurăm permanenţa şi acţiunile de salvare”, mai spune şeful Salvamont Lupeni.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. tavi spune:

    Personal cred ca si risipa e destul de mare, la Salvamont. A fost o perioada cind au fost bani destui si s-a cheltuit cam mult.
    Altfel spus mi se pare ca dumnealor sunt invatati si stiu sa cheltuiasca sume oricit de mari le-ar fi puse la dispozitie. Este mai greu de gestionat , saracia.
    Un audit de performanta, in domeniu, cred ca ar scoate la lumina ,mai multe dedesubturi si am avea o imagine mai clara!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cetate Deva străluceşte la gimnastică

Sportivele de la Cetate Deva au fost vedetele Campionatelor Naţionale Individuale de gimnastică la junioare II şi junioare III (nivel...

„Comenius“, o nouă experienţă pentru dascăli

Dascălii care vor să-şi facă munca mai uşoară au la dispoziţie programul „Comenius“. Acesta este prima componentă a „Programului de...

Un nou sef la Politia Comunitarã Deva?

Primarul Devei, Mircia Muntean, a declarat, ieri, că va numi o nouă persoană în funcţia de director al Poliţiei Comunitare...

Închide