www.mesagerulhunedorean.ro

Salvamont Hunedoara, acreditat pentru următorii cinci ani

04 Salvamont HunedoaraMaximilian Gânju

Serviciul judeţean de salvare montană, Salvamont Hunedoara, în urma unei evaluări efectuate de reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România -ANSMR, a Consiliului Serviciilor Publice Salvamont din România – CSPSR, şi a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă – DSU, a  primit acreditarea pentru următorii cinci ani.

”Noi, ca servicii judeţene sau locale, după caz, întocmim o documentaţie pe care o înaintăm ANSMR. Documentaţia este studiată, conţine un maldăr întreg de hârtii şi toate sunt puse la dispoziţia comisiei. Apoi se vine în teren şi în prima fază, ei merg la formaţiile care au probleme. Acreditarea îţi dă dreptul să practici meseria de salvator montan şi, totodată, pune în atenţia finanţatorului, în atenţia Consiliului Judeţean Hunedoara în cazul nostru, punctele cu minus la care trebuie să se lucreze. Că este vorba de proceduri ori atestare, de echipament sau de alarmare, toate se adună şi se formează un punctaj, iar comisia trimite consiliilor judeţene sau primăriilor de care aparţin serviciile de salvare montană o concluzie a datelor studiate.(…) Noi, Salvamont Hunedoara, nu vreau să mă laud, dar stăm foarte bine. Deşi mi-aş dori să pot spune că ne mai trebuie una sau alta, nu pot minţi, deci suntem în grafic. La punctul la care aş umbla eu, ar fi deblocarea posturilor pentru salvatorii montani, ca să putem angaja oameni. Funcţionăm cu 80 la sută voluntari, dar şi aici suntem cu un pas înainte în Europa. Majoritatea serviciilor de salvare montană cu state vechi cum ar fi cele din Austria, Italia, Franţa, merg pe voluntariat”, a declarat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului  Salvamont Hunedoara.
Evaluarea Salvamont Hunedoara dar şi a altor servicii similare a urmărit şi modul de organizare a structurilor, partea de resurse umane, materiale şi financiare necesare desfăşurării în condiţii bune a activităţii de salvare montană, precum şi a asigurării condiţiilor necesare interconectării din punct de vedere funcţional ale echipelor salvamont cu echipajele de sprijin ale ISU, SMURD, Ambulanţă şi Inspectoratului General al Aviaţiei din România. Doar 10 servicii printre care şi Hunedoara au obţinut acreditarea după prima etapă de evaluare din cele 34 de structuri judeţene şi locale Salvamont din România.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.