Salturi spre Mondiale

Ciprian Marinuţ

Atleta Florentina Marincu (foto) (16 ani), de la CNS CSS „Cetate” Deva, a plecat ca din puşcă în competiţiile sezonului în aer liber, întrucât ţinteşte mai multe medalii naţionale şi o calificare la Campionatul Mondial de la Barcelona.

Bună la viteză, cu „aripi” la sărituri
Talentul excepţional al noii lidere a şcolii de atletism de la Deva a ieşit la rampă la „Memorialul Cluj Napoca”, al doilea concurs în aer liber al acestui sezon. Florentina s-a clasat pe locul doi în proba de 100 de metri şi în cea de săritura în lungime, fiind devansată doar de atlete senioare. În cursa „regină”, Marincu a sosit a doua, cu timpul de 11,9 secunde, fiind depăşită doar de Iudith Nagy (23 de ani, CSU Cluj), care a încheiat proba în 11, 7 secunde. La săritura în lungime, Florentina a reuşit un salt de 5,77 metri, cu care s-a clasat pe poziţia secundă, după Andreea Călugăru (24 de ani, CSU Cluj), care a sărit 5,79 metri. Anterior, la primul concurs în aer liber, desfăşurat la Rm. Vâlcea, Marincu a câştigat competiţia cu o săritură de peste şase metri. „Rezultatele de la Cluj au fost bune ca poziţie în clasament, Florentina fiind depăşită doar de senioare în ambele probe, dar se putea mai bine ca performanţe. Săritura de peste şase metri, reuşită la Vâlcea, demonstrează că potenţialul ei este mult mai mare”, a spus Nicolae Alexe, antrenorul atletei.

Cu gândul la Mondiale
Florentina Marincu are mari şanse la medalii naţionale în probele ei favorite, 100 de metri, săritura în lungime şi triplusalt, însă obiectivul major al sezonului este calificarea la Campionatul Mondial al Junioarelor I. „Cu siguranţă, se va bate pentru medalii la Campionatele Naţionale, atât la junioare II, cât şi la junioare I. Dincolo de performanţele pe plan naţional, eu sper ca ea să reuşească sărituri de peste 6.10 metri în proba de lungime, pentru a îndeplini baremul de calificare la Campionatul Mondial de Junioare I, care va avea loc în vară, la Barcelona. Florentina e junioară II, iar la junioare I, mai există o singură atletă în ţară care sare peste şase metri, astfel că dacă Florentina va reuşi sărituri de peste 6,10 metri, are şanse mari să concureze la Mondiale”, a spus Nicolae Alexe.
Florentina Marincu şi alţi 16 sportivi şi sportive de la CNS CSS „Cetate” Deva vor participa la concursurile Grand Prix, programate în acest weekend, la Bucureşti, la categoriile juniori II şi juniori III.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.