ComunitateFlash

Sălaşu de Sus se modernizează cu bani europeni

Sorina Popa

Primarul comunei Sălaşu de Sus, Sorin Marica (foto), a semnat, pe 6 iunie, un proiect în valoare de 200.000 de euro, finanţat cu fonduri europene, pentru construcţia unui Centru de informare turistică. După patru luni, edilul şef a mai primit o veste bună, aceea că i s-a aprobat un alt proiect, tot din fonduri de la Uniunea Europeană, pentru realizarea de drumuri agricole în comună. Cu alte cuvinte, finanţările curg ca pe bandă rulantă la Sălaşu de Sus.

Punctaj maxim
„În legătură cu centrul turistic, proiectul prevede construcţia unei clădiri, unde se va desfăşura activitatea respectivă. Turiştii vor avea acces, aici, la toate informaţiile legate de baza turistică a comunei noastre, despre monumentele pe care le pot vizita. Vom pune la dispoziţie materiale promoţionale de profil, imobilul fiind dotat cu toată aparatura necesară. Am obţinut punctajul maxim, 100, la acest proiect”, a afirmat primarul Sorin Marica.

O a doua cale de intrare în Parcul Naţional Retezat
Dacă pentru Centrul de informare turistică, suma este de 200.000 de euro, pe Măsura 125, edilul şef din Sălaşu de Sus a reuşit să atragă suma maximă, de un milion de euro, pentru realizarea de drumuri de acces şi agricole de exploataţie, în lungime de 15 kilometri în total. Proiectul comunei Sălaşu de Sus a fost primul pe listă la Măsura 125, în judeţul Hunedoara.
„Vor fi realizate asemenea drumuri de acces între Ohaba şi Zăvoi, între Zăvoi şi Paroş, între Peştera şi Piatra. Un alt drum va fi construit între Sălaşu de Jos şi Zăvoi, altul între Sălaşu de Sus şi Bărăşti, la limita cu comuna Sântămăria Orlea, şi o altă cale de acces către Poiana Narciselor. De fapt, vom avea o a doua intrare în Parcul Naţional Retezat. În acest fel, accesul agriculturilor către terenurile pe care le lucrează va fi mult facilitat. Acesta este rostul punerii în practică a proiectului”, adaugă primarul comunei Sălaşu de Sus.
În final, un alt proiect pe care primarul Marica vrea să-l atace este cel de reabilitare a Cetăţii din Mălăieşti. „Suntem primii pe lista de aşteptare cu finanţarea pentru Cetatea Mălăieşti. Proiectul a fost evaluat şi câştigat. Finanţarea se ridică la 1,2 milioane de euro”, spune edilul şef al comunei Sălaşu de Sus.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura