Salariile şefilor din CNH, reduse cu 30 la sută

Carmen Cosman

Şefii minerilor din Valea Jiului vor avea salariile diminuate de la 1 februarie, ca urmare a unui protocol încheiat de sindicate şi comisia de negociere a Contractului Colectiv de Muncă al ortacilor.

Decizia a fost luată pe fondul problemelor financiare grave cu care se confruntă şi la ora actuală Compania Naţională a Huilei, care anul trecut, nu a primit nici un leu de la bugetul de stat, iar perspectivele de redresare sunt deocamdată slabe.
„Se ştie deja că se intenţionează majorarea preţului la cărbune la 75 de lei/ Gcal de la 1 februarie, dar deocamdată, propunerea nu s-a materializat şi încă se discută pe această temă. Pe fondul acestor probleme financiare, sindicatele au solicitat comisiei de negociere a CCM, modificarea coeficientului maxim de salarizare de la 6,66 la 4,44, iar comisia de negociere a fost de acord”, a declarat Oana Stoicuţa, purtătorul de cuvânt al CNH Petroşani.
Această reducere, care a fost calculată la o medie de aproximativ 30 la sută din salariile încasate până acum, va afecta 54 de persoane din conducerea aparatului administrativ şi al subunităţilor miniere. Practic, la nivelul administraţiei CNH, reducerea salarială va fi aplicată de la directorul general, până la inginerii şefi, iar la unităţile miniere, de la director până la contabilul şef al subunităţii.

One thought on “Salariile şefilor din CNH, reduse cu 30 la sută

  • 30 ianuarie 2012 la 12:14
    Legătură permanentă

    Sorin Gaman este olteanul infiltrat de Marin Condescu in Ministerul Economiei ca sa distrunga mineritul Vaii Jiului (iata declaratia lui Condescu in presa locala din Gorj in anul 2010:Voi face tot posibiul sa opresc activitatea minera din Valea Jiului pentru a avea piata de desfacere de energie electrica la nivel national ca sa nu mai fie nevoie sa stea gorjeni nostri in somaj tehnic) si a facut tot posibilul Condescu cu Sorin Gaman,Maricel Hoara,Ioan Pisc. Sa se inteleaga ca pune bete in roate si Termocentralelor pe huila Mintia si Paroseni (Mihai David,fiind cumparat de olteni prin prietenul gorjean Andrei Maioreanu,cand era director la Hdroelectrica vroia inchiderea acestor doua Termocentrale) sa fie greva generala.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.