www.mesagerulhunedorean.ro

Salariile celor din sănătate şi ale bugetarilor au fost majorate. Pesediştii mulţumiţi, liberalii sceptici

05 camera-deputatilorNatalia Bumbac

Ieri, Camera Deputaţilor a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care se prevedea majorarea salariilor angajaţilor din sănătate cu 25 la sută şi a bugetarilor cu 10 la sută. Ordonanţa de faţă face referire la personalul medical din cadrul ministerelor, a centrelor sociale, direcţiilor de sănătate publică etc., alţii decât medicii din spitale, ale căror venituri au fost majorate de la 1 octombrie. Creşterea salariilor pentru categoriile de bugetari enumerate mai sus a fost posibilă după ce deputaţii au aprobat amendamentele aduse de PSD.
„Era foarte importantă adoptarea acestei Ordonanţe, deoarece ajungeam la 1 ianuarie 2016, atunci când nu se puteau efectua măriri salariale, fiind an electoral. La şedinţa plenului Camerei Deputaţilor au asistat reprezentanţi ai ONG-urilor din sănătate şi au văzut atitudinea liberalilor, care au arătat că trebuie să fim atenţi la deciziile acestea, pentru că trebuie să fie sustenabile. Consider că este o mare victorie şi le mulţumesc colegilor care au votat. Ca o ironie a sorţii, s-a defectat sistemul de vot electronic, iar toţi cei prezenţi au votat la vedere”, a afirmat deputatul PSD, Natalia Intotero.

„Nu cred că sunt bani la buget”
De cealaltă parte a eşicherului politic, deputatul PNL, Bogdan Ţîmpău, arată că măririle salariale sunt o idee bună, doar că nu crede că mai sunt bani în buget pentru a le pune în practică. Acesta a criticat în termeni extremi de duri Guvernul Ponta, spunând că a fost complet iresponsabil şi netransparent. „Noi, liberalii, am votat «pentru», fiind o idee bună. Problema este dacă poate fi pusă în aplicare. În acest moment nimeni nu ştie care este gradul de suportabilitate sau situaţia reală a bugetului. Prioritatea noului Guvern va fi să ne arate adevărul la acest capitol. Guvernul Ponta a risipit resurse, prin alocări netransparente către primăriile PSD. Afirmaţiile că suntem pe creştere economică, sau că sunt bani la buget sunt nişte minciuni. Din păcate, Guvernul Ponta a fost total iresponsabil, neavând capacitate de a crea plus valoare”, susţine cu mult scepticism Bogdan Ţîmpău, deputat PNL de Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.