Salariile angajaţilor de la spitalul devean depăşesc 70 la sută din bugetul unităţii

Sorina Popa

Datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva au scăzut de la 14 milioane de lei, cât erau anul trecut, la sub 7 milioane de lei, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora.

Acesta a declarat într-o conferinţă de presă că fondul de salarii ale angajaţilor de la spitalul devean depăşeşte 70 la sută din bugetul unităţii. ”Sunt luni în care fondul de salarii depăşeşte 70 la sută din bugetul spitalului, iar în altele este sub acest procent”, a declarat Mircea Bobora.
”După cum ştie toată lumea, conform legislaţiei, sporurile nu pot depăşi 30 la sută pe ordonatorul principal de credite, adică pe Consiliul Judeţean Hunedoara în cazul nostru, care mai are în subordine două sanatorii, cele de la Geoagiu şi Brad şi Direcţia pentru Protecţia Copilului. Deci, sporurile nu pot depăşi 30 la sută pe Consiliul Judeţean, de aceea au fost mai multe negocieri”, declara dr. Ioan Demeter în aprilie 2018.
„Au crescut la maximum sporurile pentru gărzi, weekend-uri, turele de noapte. În cazul personalului auxiliar, dacă s-ar fi aplicat noile sporuri, le-ar fi scăzut salariile. În aceste condiţii, nu a scăzut nici un salariu, iar dacă sunt excepţii, ele vor fi reglate într-o lună, două”, spunea în urmă cu câteva luni dr. Ioan Demeter, directorul medical al spitalului devean. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva sunt aproximativ 1.200 de angajaţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.