Salariaţii de la Termocentrala Mintia, lăsaţi, din nou, fără lefuri

Ieri dimineaţă s-a consumat un nou protest al salariaţilor de la Termocentrala Mintia. Astfel, aproximativ 70 de angajaţi au declanşat un protest spontan în curtea întreprinderii, nemulţumiţi că salariile pe luna aprilie au întârziat, iar tichetele de masă, banii pentru decontarea navetei şi ajutoarele de încălzire sunt restante pe martie şi aprilie.

„Nu am primit tichetele de masă, banii pentru transport şi ajutoarele de încălzire. Trebuia să primim salariile pe luna aprilie în data de 15 mai şi ni s-a spus că vor fi plătite pe 18 mai. Acum au fost informaţi că salariile pe aprilie vor fi achitate în cursul zilei de marţi, pentru că nu sunt bani“, a declarat Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara“.
În ceea ce priveşte tichetele de masă, banii pentru transportul la locul de muncă şi ajutorul de încălzire, valoarea totală a acestora se ridică la 1.500 de lei de salariat, pentru lunile martie şi aprilie. Liderul sindical a mai precizat că directorul Termocentralei Mintia, Ioan Conţ, s-a întâlnit cu protestatarii şi le-a promis că astăzi vor primi salariile pe aprilie, însă fără tichetele de masă, sumele pentru transport şi ajutoarele de încălzire, situaţie cu care angajaţii nu au fost de acord. Ulterior, salariaţii nemulţumiţi au fost îndrumaţi să protesteze la locurile lor de muncă, pentru a păstra distanţarea socială, a arătat liderul sindical. Protestul va continua în atelierele de reparaţii şi la sectoarele de exploatare. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.