Să tot trăieşti în Toteşti!

Magdalena Şerban

Pentru comunitatea din Toteşti, veştile bune vin odată cu sfârşitul de an. Acestea ţin de noi investiţii, dar şi de startul unor noi proiecte sau continuarea mai multor reabilitări.

Aproape la zi cu impozitele
Prima veste bună este legată de birurile cu care orice muritor este dator la stat. „Momentan, avem încasate din taxe şi impozite, o proporţie de peste 70 la sută. Anul 2011 l-am încheiat cu 97,98 la sută la capitolul încasări. Pe lângă impozitele provenite pe urma proprietăţilor persoanelor fizice, mai vin bani şi din concesiuni, pentru că avem arendate la crescătorii de animale, mai multe păşuni, în total 170 de hectare, aflate în administraţia primăriei. Din păcate, nu sunt prea mulţi agenţi economici pe raza comunei, astfel că nu avem nici bani de încasat de la firme“, a spus Tiberiu Pasconi (foto), edilul-şef al comunei Toteşti.
Pentru că tot a venit vorba de bani strânşi la bugetul local din impozite, pe fostul amplasament al coloniei de la Hidroconstrucţia, în satul Reea, va răsări un depozit de cereale, ce se anunţă a fi cel mai mare, la nivel judeţean. „S-a emis autorizaţia de construcţie, aşa că vom avea numai de câştigat, ca şi comunitate, prin implementarea acestei investiţii. În primul rând, se vor crea locuri de muncă, unii dintre localnici având şansa să aibă serviciul lângă casă, scutind naveta. În al doilea rând, taxele vor fi plătite la bugetul local“, a mai arătat primarul.

Proiectele continuă
Nici cu lucrările, Tiberiu Pasconi nu stă rău. Acestea au însă un impediment: banii. „Continuăm reabilitarea, din bugetul local, a căminului cultural din satul Cârneşti. Dar nu putem face totul aşa cum ne-am dori, pentru că depindem şi noi de încasări, motiv pentru care fac un apel către populaţie să conştientizeze că dacă nu-şi achită taxele, ne e greu şi nouă să susţinem investiţiile locale. Prin GAL-ul de care aparţinem, ne mai dorim o bază sportivă şi teren sintetic la Păclişa, realizarea lucrărilor însumând 44.000 de euro, la care se adaugă TVA”, a mai menţionat primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare