S-au semnat contractele de finanţare pentru reamenajarea a douã spaţii publice din Deva. Piaţa Arras şi Bulevardul Dacia intrã în modernizare

26 martie 2015 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Oana Mihnea 05 piata

Ieri, edilul Devei a semnat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Vest contractul de finanţare pentru două dintre cele şase proiecte investiţionale prevăzute pentru municipiul reşedinţă de judeţ. Principalul scop este acela de creştere a atractivităţii spaţiilor publice şi îmbunătăţirea gradului de confort urban.
Semnarea contractelor s-a făcut în prezenţa primarului Petru Mărginean şi a lui Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest. Este vorba despre proiectele „Amenajare Piaţa Arras“ şi „Reabilitarea şi refuncţionarea spaţiului public urban Bulevardul Dacia şi zona adiacentă“.
Doar două, şi sunt 12 milioane de lei
În primul caz, cel al Pieţei Arras, sau zona Lido, cum mai este cunoscută, se vor face lucrări de modernizare a 3.550 mp, care cuprind alei pietonale, zone verzi, o piaţetă şi două fântâni. Un lucru important este acela că spaţiul respectiv va fi dotat cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete şi pergole), va avea un infochioşc, sistem de irigare a spaţiilor verzi şi reţele de utilităţi (apă, canalizare şi curent). Mai mult decât atât, este cuprinsă în proiect şi modernizarea iluminatului public. Valoarea totală a investiţiei ajunge la 6.441.384,17 lei, dintre care 6,3 milioane lei este sunt bani nerambursabili, iar durata de implementare este de nouă luni. Cel mai probabil, statuia gimnastelor va fi mutată în faţa Colegiului Naţional Sportiv „Cetate“ Deva, dar pentru flacăra olimpică nu sunt încă planuri.
Bulevardul Dacia şi zona adiacentă vor beneficia de trotuare noi, parcări, piste de biciclete şi asfalt proaspăt. De asemenea, va fi schimbat întreg decorul şi iluminatul public, va exista un sistem de supraveghere video şi Internet wireless tip „Hot Spot“. Nu va lipsi nici de aici infochioşcul, mobilierul urban, cişmelele şi un grup sanitar. Valoarea totală a proiectului este de 5.620.392,01 lei, din care 5,5 milioane lei sunt nerambursabili, iar perioada de implementare este tot de nouă luni.
Urmează şi celelalte proiecte
„În perioada imediat următoare, aproximativ două săptămâni, sperăm să semnăm documentele şi pentru celelalte patru proiecte. Acestea sunt în fază de contractare, toate etapele de evaluare au fost parcurse, suma totală ridicându-se la peste 7,5 milioane de euro, ceea ce este o investiţie foarte mare“, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest. Conducerea Primăriei Deva, în calitate de beneficiar al proiectelor, nu a putut decât să se arate încântată de semnarea celor două contracte. „Sunt două proiecte funcţionale şi pentru mine este importantă zona verde şi mobilierul urban. Foarte mult din traficul din cartierul Dacia se va descongestiona, iar Piaţa Arras se poate transforma la un moment dat într-un loc pentru evenimente mai mici. Încetul cu încetul, vom ajunge şi în cartierul Gojdu şi Micro 15, unde putem face zone de recreere şi pentru divertisment“, a precizat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. anonim spune:

    Flacara olimpics si statuia gimnastelor sa fie mutate langa telecabina langa celelalte busturi ale gimnastelor sa fie admirate de turisti.Locul fiind langa sala olimica a CN Sportiv Cetate Deva.

  2. Tache spune:

    Primare, nici nu mai are rost sa candidezi!!! Ce nu era bine in Dacia ? Era asfalt bun, borduri noi, locuri de parcare. Faceti un rahat din bulevardul Dacia. Bravo! Luati si din zona verde. Betoane si asfalt nou ne trebuie. Altii nu stiu cum sa extinda zonele verzi, voi le asfaltati. Nu va ajute Dumnezeu!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Duminicã, trecem la ora de varã

România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară, ceasurile urmând să fie date înainte cu...

Consiliul Local Hunedoara a aprobat banii pentru Spitalul municipal

Ieri, în şedinţa de îndată a Consiliului Local Hunedoara, a fost supusă aprobării suma destinată lucrărilor de reparaţii la Spitalul...

Discuţii aprinse la întâlnirea dintre ADI – Deşeuri cu aleşii din Deva

Întâlnirea dintre conducerea ADI- Deşeuri Hunedoara cu membrii Consiliului Local Deva pentru a pune la punct anumite aspecte legate de...

Închide