S-au dublat amenzile pentru imobilele lăsate în paragină

31 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

03-ruine-cantina-hunedoara_13Oana Mihnea   

Ieri, în şedinţa Consiliului Local Hunedoara s-a supus votului un proiect de  hotărâre care urmează să le cam usuce buzunarele proprietarilor de imobile care nu respectă anumite reguli privind întreţinerea acestora în stare bună.  

Mai exact, proprietarii de clădiri insalubre vor trebui să scoată din buzunar de două ori mai mulţi bani decât până acum pentru a achita amenzile date de primărie. În municipiul Hunedoara sunt 30 astfel de clădiri, care se află într-o stare avansată de degradare şi pentru care, cei care le deţin, se comportă ca şi cum nu ar fi ale lor. O parte dintre acestea sunt pe strada Moldovei şi în Parcul Corvin. De asemenea, mai sunt şi câteva puncte termice, care sunt în proprietate privată. În ultimele şase luni, primăria municipiului, prin Serviciul de Urbanism, a atras atenţia în repetate rânduri celor care se află în această situaţie, însă nu s-a văzut o minimă bunăvoinţă din partea lor. Dacă până acum, amenda era de 1.250 lei, prin hotărârea adoptată astăzi în şedinţa de consiliu, valoarea acesteia a crescut la 2.500 lei, ceea ce înseamnă că s-a dublat.
Administraţia locală speră ca, odată cu modificarea sancţiunilor pentru deţinătorii de clădiri lăsate în paragină, aceştia să ia măsurile necesare, astfel încât, peisajul urban al municipiului Hunedoara să nu aibă de suferit din această cauză.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Administraţia Pieţelor din Hunedoara intră în AAPR

În ideea de a sprijini mai mult micii producători, Consiliul Local Hunedoara a fost pus ieri în situaţia de a...

Inspectorii în alimentaţie au sporit controalele

Circumscripţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Petroşani, din cadrul DSV Hunedoara şi-a intensificat acţiunile de control în unităţile de...

Strămutare a dosarului, respinsă

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea lui Vili Rupa de strămutare a dosarului în care este cercetat...

Închide