S-au dat cu bobul pe pârtia de schi şi au fost amendaţi

Doi turişti din Straja au fost sancţionaţi de jandarmii montani, după ce s-au dat cu bobul pe pârtia de schi. Unul dintre ei a primit şi o amendă suplimentară, după ce a refuzat să-şi declare identitatea.
Nu a colaborat cu oamenii legii
Jandarmii montani din Staţiunea Straja au fost sesizaţi că doi tineri coboară cu bobul pe pârtia „Platoul Soarelui”. Echipele de intervenţie s-au deplasat în zonă şi i-au sancţionat contravenţional pe cei doi tineri. Unul dintre aceştia, Ştefan V., în vârstă de 25 ani, domiciliat în municipiul Târgu Jiu, a fost amendat cu 200 de lei pentru faptul că nu a respectat normele de utilizare a pârtiilor de schi, iar celălalt, Constantin C., în vârstă de 38 ani, tot din Târgu Jiu, a primit o amendă în valoare de 525 de lei, deoarece nu a respectat normele de utilizare a pârtiilor de schi, dar şi pentru că, pe timpul procedurii de legitimare, a refuzat să dea relaţii pentru stabilirea identităţii sale. “Cei doi tineri fuseseră avertizaţi în prealabil de administratorul pârtiei să nu coboare pe pârtia de schi cu bobul. În scopul protecţiei turiştilor şi practicării schiului de agrement în condiţii de siguranţă, jandarmii montani recomandă turiştilor să nu pătrundă pe pârtiile de schi cu mijloace sau materiale interzise de legislaţia în vigoare (sănii, boburi, ATV-uri, autovehicule, snowmobile sau alte mijloace improvizate)”, a declarat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.
Amenzi consistente
Conform legislaţiei în vigoare, cei ce coboară pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement, utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale, precum şi cei ce pătrund fără echipament adecvat pentru practicarea schiului şi snowboard-ului, pot fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 25 şi 200 de lei. De asemenea, persoanele care pătrund fără drept cu ATV-urile sau alte tipuri de vehicule pe pârtiile de schi pot fi sancţionaţi cu amendă de la 1.000 de lei la 5.000 de lei.(C. Cosman)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.