www.mesagerulhunedorean.ro

S-au confiscat… 80 de pachete de ţigări

Cristina Ghenea

După ce de ani de zile îşi fac veacul în zona Pieţei Centrale din Deva, contrabandiştii de ţigări au fost, în sfârşit, deranjaţi de poliţişti. Este drept, acţiunea oamenilor legii s-a desfăşurat în urma unei sesizări telefonice.
Sesizări numeroase, intervenţii anemice
Aproape că orice locuitor al municipiului, care merge cel puţin o dată pe săptămână la această piaţă, se „împiedică” de contrabandiştii de ţigări. Ba mai mult, nu puţini sunt cei care au devenit clienţi fideli ai comercianţilor ilegali, căci pe timp de criză, diferenţa de preţ dintre un pachet de ţigarete timbrat şi unul de contrabandă poate ajunge până la cinci lei. Problema-i că, deşi sesizările au fost numeroase, nu o dată, această situaţie fiind abordată şi în presă, cei care vindeau ţigări la negru aici n-au prea fost deranjaţi. Sau când s-a întreprins câte ceva, s-a acţionat doar în dorul lelii.
Prinşi cu marfa în maşină
Iată însă, că poliţiştii deveni s-au gândit că este cazul să intervină împotriva traficanţilor de ţigarete. După ce un cetăţean a sunat la Poliţie şi a făcut o reclamaţie, oamenii legii au organizat a doua zi o acţiune în zona Pieţei Centrale. Şi, fireşte, nu le-a fost deloc greu să depisteze trei persoane – două femei şi un bărbat – care vindeau ţigări de contrabandă. Aceştia ţineau cartuşele într-o maşină înmatriculată în Franţa, parcată vizavi de piaţă, iar în urma percheziţiei, au fost confiscate 80 de pachete de ţigări. Se pare însă că acţiunea poliţiştilor nu i-a speriat deloc pe cei care se ocupă de comerţul ilegal cu ţigări, căci ieri, trei bărbaţi erau în acelaşi loc, oferind trecătorilor ţigarete la preţ de criză.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.