S-a terminat cu boieria! Concursurile pentru directorii de şcoli, mai exigente ca până acum

Sorina Popa

Concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de unităţi de învăţământ se vor desfăşura cu supraveghere video, iar subiectele vor fi trans­mise pe canale securizate, a declarat ministrul Edu­caţiei, Sorin Cîmpeanu.

Să nu ştie nimeni subiectele dinainte
„Concursurile de directori se vor derula după aceleaşi reguli precum cele de examen naţional, Bacalaureat, cu supraveghere video. Ideea este să privilegiem competenţa şi relevanţa acestui exa­men scris. Subiectele vor fi transmise pe canale securizate, subiectele vor fi făcute de către experţi în managementul Educaţiei, o să avem în atenţie relevanţa acestor subiecte. O să fie un număr su­ficient de mare de seturi elaborate, în aşa fel încât, cu o jumătate de oră, o oră înainte de începerea examenului, să nu cunoască nimeni, dar absolut nimeni acele subiecte. Dacă vreţi, nu vom apela la mijloace informatice, ci, pur şi simplu, cu un ter­men minim înainte de derularea examenului, legat la ochi, eu personal o să trag subiectul. Nici eu n-o să le cunosc înainte”, a explicat ministrul, la Co­misia de învăţământ a Camerei Deputaţilor.El a precizat că principiul de concurs se va baza pe întrebări scurte, cu răspunsuri scurte.“Insist să avem discuţii chiar cu cei care se ocupă de ela­bo­rarea subiectelor, pentru finalizarea bibliografiei. Principiul va fi, dacă vreţi, ceva mai apropiat de cel de examenul de conducere auto, nu vom insista pe cunoaşterea, pe memorarea unor articole de lege, ci vom insista pe partea aplicativă, rezol­va­rea unor situaţii concrete – întrebări scurte, cu răs­puns scurt. Mai multe întrebări scurte, cu răspuns scurt – ăsta va fi principiul. Mai multe seturi de subiecte, în aşa fel încât, cine reuşeşte să răspundă, merită cu prisosinţă să fie în acea gru­pare care este calificată pentru a se prezenta, pen­tru a ocupa un concurs de director”, a afirmat ministrul Educaţiei.
Contactat, inspectorul şcolar general, Ilie Pîrvan, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că vor fi scoase la concurs, în 27 iulie, aproape 150 de posturi de director adjunct şi director plin la şcolile din judeţ. În total, sunt 185 de posturi de directori. Cei mai mulţi au luat examenul în 2016 şi li s-a terminat mandatul. Majoritatea şefilor de unităţi şcolare sunt membri de partid.

One thought on “S-a terminat cu boieria! Concursurile pentru directorii de şcoli, mai exigente ca până acum

  • 21 mai 2021 la 9:15
    Legătură permanentă

    Ha,ha,ha…..Subiectele nu vor fi cunoscute dinainte decât de membrii de partid! Mai hoți decât ăștia nu au fost nici chiar PSD-iștii, că ăia au luat frica DNA-ului. Acum nu mai este nici o teamă pentru că sunt la cașcaval partidele Securității- mama DNA-ului!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.