S-a reluat telenovela viceprimarilor de la Primăria Deva . Moş se întoarce iar! Muntean pleacă, deocamdată!

23 octombrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

02-mos-ovidiu-munteanSorina Popa

Revenire în cazul  viceprimarilor municipiului Deva. Prefectura Hunedoara a atacat, din nou, în contencios administrativ, hotărârile Consiliului Local Deva privind schimbarea din funcţia de viceprimar a lui Ovidiu Moş (foto stânga) şi alegerea lui Marian Muntean (foto dreapta) în locul acestuia.  

Caruselul plecărilor şi revenirilor  
Reamintim că prefectul judeţului Hunedoara  a atacat în contencios administrativ actele adoptate în şedinţa din 30 iunie 2014 a Consiliului Local Deva, când Ovidiu Moş (PSD) a fost înlocuit din funcţie, în locul lui fiind ales Marian Muntean (PNL). Motivul a fost nerespectarea prevederilor legale. Ca urmare, acţiunea Prefecturii se află pe rolul Tribunalului Hunedoara, însă magistraţii nu s-au pronunţat încă în legătură cu această chestiune. Ulterior, mai exact în şedinţa din 29 septembrie, aleşii locali au revocat hotărârile respective – care au fost atacate în instanţă de prefectură – şi au adoptat altele, tot vizând schimbarea lui Ovidiu Moş şi alegerea în locul acestuia a lui Marian Muntean. Ca urmare, primarul Devei l-a numit din nou pe Muntean în postul de viceprimar al reşedinţei de judeţ, acesta instalându-se ca viceprimar, după ce Moş şi-a luat lucrurile şi a părăsit biroul respectiv. Dar, la fel ca şi în luna iulie, n-a apucat să stea prea multe zile pe respectivul post, deoarece prefectura a atacat, din nou, în instanţă, cele două hotărâri ale legislativului devean.

Exista riscul să avem trei viceprimari
Iată cum motivează Instituţia Prefectului faptul că a atacat, din nou, în instanţa de contencios administrativ ultimele două hotărâri de schimbare a viceprimarului PSD:
„Înainte ca instanţa să se pronunţe pe fondul cauzei, Consiliul Local Deva a adoptat alte hotărâri. În data de 21.10.2014, prefectul judeţului Hunedoara a înaintat instanţei o altă acţiune, tot în contencios administrativ, solicitând, anularea Hotărârii nr. 361/2014, Hotărârii nr. 362/2014, Hotărârii nr. 363/2014 şi Hotărârii nr. 364/2014, adoptate de consiliul local în şedinţa ordinară din 29 septembrie 2014. Ele au fost considerate de prefectul judeţului Hunedoara ca fiind nelegale. Conform legii, actele atacate sunt suspendate de drept. Este evident, din modul în care evenimentele s-au succedat cronologic, faptul că autoritatea locală a adoptat acelaşi act, identic cu cel atacat anterior, în condiţiile în care un act suspendat nu poate face obiectul unei alte decizii, întrucât acesta nu mai produce efecte din moment ce este suspendat, practic, până la pronunţarea instanţei de judecată, actul suspendat nu există de drept, neputând să nască, stinge ori modifica raporturi juridice. Mai mult de atât, exista probabilitatea ca, în funcţie de decizia judecătorilor, unitatea administrativ-teritorială să fi fost în situaţia de a avea trei viceprimari şi nu doi, aşa cum este stabilit prin reglementările în vigoare”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Prefecturii Hunedoara.

Va face plângere penală pe numele prefectului
În urma acestei noi acţiuni a prefecturii, Marian Muntean, care, în mod normal, ar trebui să se considere că nu mai este viceprimar, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN: „Până când primarul Devei îmi trimite hârtia prin care mă anunţă că nu mai sunt viceprimar, sunt pe post. În momentul acela, din nou, vine Ovidiu Moş în funcţie. Este o întreagă nebunie. Am luat legătura cu avocatul meu şi voi face plângere penală prefectului, pentru abuz în serviciu. De data asta, s-a respectat legea, şi hotărârea a fost legală, de aceea nu ştiu de ce Prefectura Hunedoara a atacat hotărârile Consiliului Local în contencios-administrativ”, a declarat Marian Muntean.
Aşa stând lucrurile, se pare că Ovidiu Moş se va reîntoarce pe postul de viceprimar, până la soluţionarea de către instanţă a acestei situaţii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 24.10.2014

Codruţ Norocel Măturar, 22 de ani, şofer care a accidentat mortal doi pietoni Pentru că a avut tupeul să solicite...

Bulina albă, 24.10.2014

Sorin Dobondi, pugilist de la CSS Hunedoara Pentru că a ajuns până în sferturile de finală ale Campionatului European de...

Gura lumii, 24.10.2014

Tot mai multe cluburi afiliate la o asociaţie sportivă foarte populară din judeţ sunt nemulţumite de modul cum acţionează conducerea...

Închide