S-a inaugurat noul telescaun din Parâng

30 noiembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

tel 6 tei4Noua instalaţie de transport a turiştilor în Staţiunea Parâng –Petroşani a fost inaugurat astăzi de autorităţile locale, iar instalaţia de ultimă generaţie este comparată cu o maşină de Formula 1, de către edilii din Petroşani.

Chiar dacă vremea a fost una care mai degrabă ar fi ţinut turiştii sub plapumă, cu ploaie, ceaţă şi temperaturi scăzute, mai bine de 200 de turişti au venit la inaugurare să urce în staţiune, gratis, cu noul telescaun. Instalaţia poate transporta de la baza staţiunii şi până la pârtiile de schi, în mai puţin de zece minute 300 de turişti, dublu faţă de vechiul telescaun construit în anii 70, funcţional şi el şi care parcurge aceeaşi distanţă în circa 30 de minute.

Noua instalaţie de transport pe cablu porneşte din vecinătatea Cabanei Rusu şi merge până în zona centrală a satului de vacanţă Parâng, în perimetrul fostei cabane “Căsuţa din poveşti”. TS3 are o capacitate de 1200 turişti/oră, iar costul unui bilet costă 10 lei pentru adulţi, respectiv 7 lei pentru copiii sub 12 ani, pentru un singur drum. O călătorie dus-întors îi va costa pe adulţi 15 lei, iar pe copii 10 lei, dar se pot face şi abonamente, adică 40 de lei pentru o jumătate de zi. (Maximilian Gânju)

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pensionară jefuită de echipa de la ”deratizare”

O femeie de 76 de ani din municipiul Hunedoara a fost jefuită de trei bărbați necunoscuți, pe care i-a lăsat...

Geoparcul Dinozaurilor, promovat de voluntari în Turcia

În Kayseri (Turcia) 10 voluntari pentru Geoparc au participat la proiectul ”Let Live The Nature If You Want To Live”...

Sufocaţi de poluarea produsă de staţia de prelucrare a asfaltului. Sătenii din Bejan spun că au fost traşi pe sfoară

Atunci când compania Tehnostrade a propus instalarea staţiei de prelucrare a asfaltului în satul Bejan, din comuna Şoimuş, localnicii nu...

Închide