ActualitateFlash

S-a dezlănţuit potopul la Cerbăl. Primarul Costa a fost întreaga noapte în teren!

A plouat torențial la Cerbăl, iar viitura puternică ce s-a format a lăsat dezastru în urma ei. Primarul comunei, Mircea Claudiu Costa, alături de autoritățile locale, a fost întreaga noapte în teren și nu doar să monitorizeze situația, ci să ajute cu tot ce se poate și să fie alături de omenii atât de greu încercați de furia naturii.

Toată noaptea pe teren
La Cerbăl s-a dezlănțuit potopul, iar Codul Roșu anunțat de meteorologi și hidrologi
s-a resimțit din păcate din plin. Ieri, în comuna Cerbăl nu se poate ajunge dinspre Hunedoara și mai mulți oameni din locali­tate erau complet izolați. Astfel, potrivit prima­rului comunei Cerbăl, Mircea Claudiu Costa – care a fost în permanență în teren acolo unde era nevoie de el, alături de localnici – DJ 687 a fost distrus complet pe o lungime de un kilometru. Forța torentelor a smuls asfaltul, apa a săpat terasamentul, iar acum dru­mul se prăbușește. De ase­menea, pode­țul din zona Țigani a fost luat cu totul, în timp ce satul Ulmi este complet izolat. În plus, drumul comunal spre localitatea Arănieș a fost complet distrus de viitură. Și gospodă­riile oamenilor au fost grav afectate de apele revărsate.
”Echipele noastre au fost întreaga noapte în teren. La Cerbăl este acum imaginea dezastrului, ca urmare a fenomenelor meteo înregistrate. Suntem alături de oamenii din comună și vom face tot ce ne stă în putință pentru a înlătura efectele acestor inundații puternice. Este o situație dificilă, dar cu aju­torul lui Dumnezeu și cu sprijinul autorităților județene și naționale, vom reuși să recons­truim ceea ce a distrus într-o clipă furia naturii”, a declarat primarul comunei Cerbăl, Mircea Claudiu Costa, care a luat parte la ședința CJSU Hunedoara pentru stabilirea măsurilor imediate ce se impun pentru înlă­turarea efectelor negative ale evenimentelor generate de fenomenele meteo periculoase din această parte a județului Hunedoara.
În județ, zeci de localități au rămas fără energie electrică, sute de gospodării au fost afectate, zeci de persoane au fost evacuate. De asemenea, au fost distruse mai multe drumuri, naționale, comunale, județene. 170 de gospodării afectate, 23 de persoane evacuate. (A.Năstase)

Această prezentare necesită JavaScript.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura