S-a deschis Transalpina Ski Resort – cea mai nouă staţiune montană din ţară

      În acest week-end s-a deschis pentru amatorii de schi Transalpina Ski Resort, cea mai nouă staţiune nontană din România. Cu acest prilej, sute de oameni au venit să probeze pârtiile  noii staţiuni, situată în judeţul Gorj, în zona Vidra, la aproximativ 30 de kilometri  de municipiul Petrosani. De precizat că turiştii sosiţi aici au putut să folosească pârtiile şi instalaţiile nou-nouţe, gratuit.

Sunt aici, la Transalpina, pârtii pentru toate categoriile de schiori,  de la începători, la avansaţi. Pârtiile de schi au o lungime totală de 9 km, ele fiind prevăzute cu sistem de înzăpezire şi instalaţii de transport pe cablu, care totalizează peste 5 km, mai exact  telescaun – 1800 m, teleschi – 733 m si o telegondola de 3 km cu staţie intermediară.  Tot in cadrul proiectului au fost realizate spaţii adiacente pentru servicii, o parcare cu minimum 350 de locuri şi un refugiu Salvamont, precum şi sediul Jandarmeriei la cota 1975 m.  Până la finele lunii ianuarie, ne-au asigurat cei care au realizat staţiunea, nu se percept taxe de la turişti pentru folosirea pârtiilor şi instalaţiilor.

„Toate instalaţiile pot fi folosite gratuit.Noi am pornit acum acest sezon de schi, primul din istoria Transalpina Ski Resort şi vrem să atragem cât mai mulţi turişti, chiar dacă pentru lucrările rrealizate aici  noi nu am încasat încă nic iun leu”, ,a declarat Dan Faur, managerul general al grupului de firme Quasar, care a construit noua staţiune.   Transalpina Ski Resort a fost construită pe un proiect iniţiat de Elena Udrea, pe vremea când era ministrul Turismului, dar până acum constructorul a făcut doar împrumuturi de la bănci externe şi a lucrat pe încredere. El speră că noii guvernanţi îşi vor achita obligaţiile contractuale, chiar dacă proiectul staţiunii şi lucrările de construcţie şi montaj au fost aprobate şi demarate pe vremea foştilor guvernanţi, aflaţi acum în opoziţie. (Mircea Crivăţ)

One thought on “S-a deschis Transalpina Ski Resort – cea mai nouă staţiune montană din ţară

  • 25 decembrie 2012 la 20:28
    Permalink

    Exista si centre de închiriere schiuri si saniute?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare