Actualitate

S-a deschis Cutia Pandorei a protestelor

Câteva zeci de angajaţi din mai multe instituţii ce aparţin de Mi­nisterul Muncii dar și salariații de la Direcția de Sănătate Publică au pro­testat spontan, ieri, la Deva, ne­mul­ţu­miţi, în principal, de condiţiile de lucru, salarizare şi de volumul de mun­că ridicat ce revine unui salariat pe fondul deficitului de personal din sistem.
Așadar, cutia pandorei a fost deschisă.

Prea puțini
Protestele s-au desfăşurat între orele 10,00-11,00 în faţa sediilor Ins­pectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Agenţiei pentru Ocu­parea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara şi Agenţiei Judeţene pen­tru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Hunedoara.
„­Principalele nemulţumiri se referă la condiţiile de lucru, salarizare şi volumul mare de muncă ce revine unui angajat, din cauza deficitului de personal. Nu avem echipamente de lucru, nu avem combustibil, iar defi­ci­tul de personal este cuprins între 30 la sută şi 50 la sută”, a declarat re­pre­zentantul Sindicatului Naţional al Sa­la­riaţilor din Instituţiile Ministerului Muncii, filiala Hunedoara, Sorin Istrate.
Sindicaliştii nu exclud ca astfel de proteste să continue şi în perioada următoare, pe fondul nemulţumirilor existente în rândurile angajaţilor din instituţiile menţionate.
Și angajații Direcției de Sănătate Publică Hunedoara au protestat ieri, din cauză că, spre deosebire de per­sonalul de la CAS, lor nu li s-au mărit salariile.