S-a dat startul reabilitării drumului spre Parâng

27 august 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Maximilian Gânju

Investiţia finanţată de Consiliul Judeţean Hunedoara ar urma să ajute la dezvoltarea turistică a Staţiunii Parâng, să atragă turişti atât iarna cât şi vara, dar şi să aducă investitori în turismul montan. Contractul a fost semnat în urma unei întâlniri între conducerea judeţului, constructor, cabanieri, aleşi ai administraţiei locale şi judeţene.

O piatră de moară
Drumul judeţean care leagă Petroşaniul de Staţiunea Parâng, secţiunea cuprinsă între Cabana Rusu şi staţiune, a fost o adevărată piatră de încercare pentru cabanieri. Aceştia spun că unele investiţii au fost frânate de lipsa drumului, dar şi că turiştii s-au ţinut departe de staţiune din acelaşi motiv. Nici atribuirea contractului n-a fost o misiune uşoară, din cauza contestaţiilor. „Contractul acesta a avut contestaţii de aproximativ un an şi jumătate. Cam cu atât s-a întârziat începutul lucrărilor. Cred că această zonă poate rivaliza cu orice altă staţiune din Bavaria sau Austria. Consider că eficienţa investiţiei pentru realizarea unui turism european este maximă şi nu doar pentru relaţia Cabana Rusu – Parâng, ci pentru tot ce înseamnă o gândire integrată de dezvoltare a unei zone turistice de excepţie şi mă refer în general la toate locaţiile turistice din Valea Jiului. Mulţumirile mele sunt adresate şi cabanierilor din Parâng, cu care am avut câteva discuţii şi lor trebuie să le spun că încercările noastre au fost continue pentru definitivarea investiţiei. Acum avem o sentinţă definitivă a Curţii de Apel Alba Iulia şi un câştigător al licitaţiei”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

17 milioane de lei
Administratorul public al judeţului, Costel Avram, spune că se va asigura ca lucrările să fie de calitate şi anunţă că investiţiile pentru Parâng nu se vor opri aici. „În 2000, când am ajuns vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, prima hotărâre de guvern pe care am semnat-o împreună cu prefectul de atunci, Sorin Apostu, a fost clasificarea drumului Cabana Rusu – Parâng ca drum judeţean. După 18 ani, ca administrator public al judeţului, asist la semnarea contractului de finanţare şi mă bucur că într-adevăr se întâmplă ceva aici. Aşa au fost vremurile, a fost o perioadă în care nu am mai avut posibilitatea de a pune pe lista de priorităţi această investiţie. Acum mă voi asigura că va fi dusă la bun sfârşit, la termen”, a spus Costel Avram.
Proiectul are un termen de finalizare de 27 de luni, valoarea totală a acestuia fiind de peste 17 milioane de lei, sumă alocată din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. radu2 spune:

    Felicitari cabanierilor, administratorului judetului, felicitari lu Tomi Coconea si domnului Bobora . Nu il vad in poza pe Primarul din Petrosani. Speram ca va sprijini aceasta actiune, ca nu e suparat ca cel din poveste pe sat. Cam tarziu dar sa speram ca va fi o reusita aceasta invesitie.

  2. ghita spune:

    Incredibil!!! Cum si-au amenjat oamenii masa in varful muntelui!!! Cat mai persista metodele astea de ”promovare”, cum poti agrea asa ceva? Adica sa faci tu toata butaforia unui birou in varful muntelui si sa simulezi semnarea unor hartii, incredibil!!! Cat despre drumul ala, habar n-am daca-i chiar atat de oprtun. Mi-e teama ca statiunea va deveni la fel ca si Straja, adica tot ghiolbanu face casa langa partie, pe care, evident, o transforma in pensiune. De ce nu lasam noi muntele sa fie munte, adica un loc mai greu accesibil. Nu mai bine se dezvolta domeniul schiabil si transprotul pe cablu, iar accesul auto sa fie pana la Rusu. Nu ne mai trezim ever!!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 28.08.2018

Gabriela Buteş, din municipiul Orăştie Pentru că rămâne în arest, după ce Tribunalul Hunedoara a admis cererea procurorilor de menţinere...

Bulina albă, 28.08.2018

Terezia Dinu, voluntară din Deva Pentru că de mai mulţi ani are grijă de căţeii de la Adăpostul Asociaţiei „Salvaţi-l...

Gura lumii, 28.08.2018

Vorbesc cârcotaşii prin târg că o duduie a aterizat la un serviciu de la o primărie şi vrea să facă...

Închide