S-a calificat în finala probei de 200 m liber

Înotătorul David Popovici (foto) a re­ușit ieri performanța de a se califica, la numai 16 ani, în finala olimpică a probei de 200 de metri liber.
El și-a îndeplinit astfel obiectivul pe care și-l propusese pentru prima sa participare la Jocurile Olimpice. Și Robert Glință a prins calificarea în finala de 100 metri spate, el fiind campionul european en titre la această probă.
David Popovici a ieșit pe locul al doilea în prima semifinală în care a concurat, cu timpul de 1 min 45 s 68 de sutimi, fiind depășit doar de rusul Martin Maliutin. David Popovici a avut un timp ceva mai mare decât cel reușit în semifinale, când a parcurs cele patru lungimi de bazin în 1 min 45 sec și 32 de sutimi.Ulterior, după desfășurarea celei de-a doua semifinale, David Popovici a prins finala de pe poziția a 7-a.În finala programată pentru astăzi, 27 iulie, la ora 4:43 (ora României) vor concura opt sportivi. Recordul olimpic al acestei probe aparține americanului Michael Phelps, stabilit în 2008 și este de 1 min 42 sec 96 sutimi, iar recordul mondial a fost stabilit în 2009 de germanul Paul Biedermann: 1 minut și 42 de secunde.David Popovici, considerat înotătorul fenomen al României, s-a întors recent cu trei medalii de aur și una de argint, plus două recorduri mondiale, între care unul la 100 de metri, de la campionatele europene de juniori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.