S-a ales cu două amenzi şi lemnul confiscat

2 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara, cu sprijinul unui reprezentant al Gărzii Forestiere Timişoara, au efectuat un control privind modul de exploatare, gestionare, comercializare şi trans­port al materialelor lemnoase, de către diferite persoane fizice şi juridice de pe raza comunei Pui.
Anchetatorii au stabilit că reprezentanţii unei societăţi comerciale deţineau în depozitul firmei, fără provenienţă legală, un volum de 9,38 mc lemn rotund (răşinoase). Prin urmare, operatorul economic a fost sancţionat contra­ven­ţional cu amendă în valoare de 5.000 lei şi a fost dispusă măsura complementară de confiscare a volumului de 9,38 mc de material lemnos.
”De asemenea, în urma controlului efectuat în teren, poliţiştii au constatat nereguli privind modul de ex­ploatare al masei lemnoase contractate, respectiv ope­ratorul eco­nomic nu a respectat obligativitatea de a am­plasa panoul cu datele tehnice ale partizii aflate în lucru, în platforma primară”, a precizat IPJ Hunedoara. Pentru neregulă, agen­tul economic a mai fost sancţionat con­travenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.
(M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hoţi de fier vechi prinşi la Paroşeni

Doi bărbaţi de 32 şi 36 de ani, ambii din Vulcan, sunt suspectaţi de furt după ce au fost descoperiţi...

A plătit cu viaţa

La doar 21 de ani, un tânăr din localitatea Petrila şi-a pierdut viaţa după un gest necugetat. Acesta a ieşit...

Cioban sfâşiat de urs

Bărbatul rănit a fost stabilizat de echipa sal­va­montiştilor din Valea Jiului şi preluat de un elicopter SMURD. Potrivit Salvamont Hunedoara,...

Închide