ActualitateFlash

Rușine, Garnizoana Deva!

Nu suntem în război și bine că nu e așa. Pentru că, dacă ar fi trebuit să ne implicăm într-o asemenea acțiune, ar fi fost rău de noi. Nu am avea cine să ne apere. Soldații noștri, care iau leafă lună de lună, pe timp de pace, sunt mai secretoși ca Putin.

Top secret peste tot
MESAGERUL HUNEDOREAN a vrut să afle pe câți soldați hunedoreni ne bazăm în caz de război. Mai ales că guvernul va face modificări legislative care să permită măsuri rapide în contextul războiului din Ucraina, a anunțat luni ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu. Surse guverna­mentale au precizat pentru HotNews.ro că un proiect de lege în acest sens este pe circuitul de avizare, iar forma finală va fi pusă în transparență publică. Potrivit draftului de act normativ, CSAT poate impune situația de criză, la propunerea ministrului Apărării, iar una dintre prevederi este că rezerva generală în caz de stare de asediu, de mobilizare sau de război va fi formată din toți bărbații români cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani.
De asta nu au auzit și cei de la Batalionul 53 Geniu “Scorilo” din Deva, adică de la Garnizoana reședinței de județ cum este popular cunoscută.
Cei de aici susțin că numărul militarilor care primesc salariu lună de lună este top secret. Și salariul acestora este tot top secret. Dar și acti­vitățile pe care militarii profesioniști le prestează zilnic. Adică, șeful Batalionului 53 Geniu “Scorilo”, șef de stat major Tiberiu Chirilă, susține că infor­ma­țiile nu sunt de interes public. Poate Tiberiu Chirilă are o armată privată și nu am aflat noi până acum! Altfel, situațiile trebuie să fie transparente pentru că plătim taxe și impozite și vrem să fim respectați nu să-și bată joc de noi cei care îi con­duc pe militari.

4 comentarii la „Rușine, Garnizoana Deva!

  • La o adică,îi mobilizează pe speciali ca de aia au pensii speciale,nu?
    Și aia 1800 de generali,inclusiv generalul cu 4 stele zis izmene!

  • Păi nu-i el șeful, ci Comandantul U.M 0XXXX.- care o fi acela!?!?! Șeful de stat major (nr.2 într-o U.M) este subordonat Comandantului. El a fost băgat „la înaintare” doar.

  • freaca menta in cazarma si ies la pensie la 45 de ani, asta fac

  • Stati linistiti,ca in caz de ceva suntem vai mama noastra,cu sau fara garnizoana Deva!Vom muri ca soarecii,dar fericiti ca am fost membri NATO.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura