Rugby: Ştiinţa Petroşani se menţine pe primul loc în clasament

Nicolae Gavrea

Etapa cu numărul 4 din Divizia Naţională de Seniori la Rugby a programat în Grupa Centru-Nord, din care aceasta face parte şi Ştiinţa Petroşani, două jocuri, ambele încheiate cu victoria favoritelor, care au obţinut şi punctul bonus ofensiv.

La Arad, echipa locală CS Universitatea Aurel Vlaicu a fost învinsă de Bucovina Suceava (campioana de acum două ediţii), cu 30 – 18 (patru la trei la eseuri). Debutanta Rugby Club Gura Humorului a învins la scor acasă, 66 – 12, pe SC Municipal Sibiu, cu 10 eseuri marcate faţă de cele două ale sibienilor. Este însă doar prima victorie obţinută pe teren de moldoveni, pentru că meciul din etapa anterioară de la Arad a fost omologat „la masa verde” cu 0 – 5 (pe teren a fost 19 – 15 pentru gazdele de la CSUAV).
Ştiinţa Petroşani a avut zi de pauză, deoarece CS Mănăştur s-a retras din campionat. În aceste condiţii, echipa din Valea Jiului antrenată de Adrian Costache rămâne lider autoritar în Grupa Centru-Nord, cu 15 puncte din 15 posibile (trei victorii în trei partide, toate cu punct bonus). Ştiinţa este urmată în clasament de Gura Humorului şi Bucovina, ambele cu câte 10 puncte, CSU AV Arad cu 5 puncte şi CSM Sibiu cu zero puncte.
În etapa următoare, care se va disputa sâmbătă, Ştiinţa Petroşani va evolua în deplasare, la Sibiu, pe terenul „lanternei roşii”, CS Municipal Sibiu. În celălalt meci al grupei din această ultimă etapă a turului se întâlnesc celelalte două ocupante ale podiumului, Bucovina Suceava şi RC Gura Humorului. CSU AV Arad va sta în această săptămână.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.