Rugby: Proiect pentru Centru de Excelenţă la Petroşani

13 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Factorii de decizie din rugby-ul autohton caută variante pentru revigorarea acestui sport de tradiţie din ţara noastră, sport care a pierdut mult după ce federaţia noastră a fost aspru sancţionată de către forul internaţional. Spuneam într-un material publicat recent în cotidianul nostru că întrecerea din campionatul naţional s-a diminuat, numărul echipelor participante este tot mai mic, iar rezultatele naţionalei sunt tot mai slabe.

Într-un interviu postat pe site-ul oficial al Diviziei Naţionale de Seniori, antrenorul echipei Ştiinţa Petroşani, reputatul tehnician Adrian Costache, a vorbit despre o iniţiativă menită să revigoreze rugby-ul din zona Văii Jiului şi nu numai. Este vorba despre înfiinţarea la Petroşani a unui Centru de Excelenţă, similar cu cele existente deja în Baia Mare şi Bârlad.
Punerea în practică a acestui proiect ar fi posibilă, desigur, doar cu sprijinul Federaţiei Române de Rugby care ar trebui să asigure partea legată de pregătirea personalului şi specialişti implicaţi în activitatea centrului. Centrul de Excelenţă din Petroşani ar urma să îşi înceapă activitatea în septembrie 2019, odată cu noul an şcolar.
„Cred ca soluţia este valabilă, dacă ne dorim revigorarea loturilor echipelor, formarea juniorilor. Am discutat deja cu managementul federaţiei şi ne propunem să înfiinţăm un astfel de centru şi la Petroşani, un centru a cărui activitate să înceapă odată cu noul an şcolar, în septembrie 2019. Practic vorbim de o clasa a noua care să parcurgă complet ciclul liceal în această formulă, cu sprijinul activ al federaţiei, evident”, a spus Adrian Costache.
„Mi-aş dori ca acei copii să facă performanţă, să ajungă la loturile naţionale, să îşi poată alege frumos drumul pe mai departe. Sprijinul federaţiei este garanţia că această iniţiativă are un spectru larg de beneficii, pentru întreg rugby-ul românesc. Vrem să revigorăm rugby-ul din zonă, dar în acelaşi timp rugby-ul juvenil în general”, a mai spus Costache.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lotul echipei Autobergamo Deva s-a reunit la sfârşitul săptămânii trecute

Ocupanta locului I în prima ligă de fotbal în sală, Autobergamo Deva, şi-a reluat pregătirile pentru partea a doua a...

Veşti bune din comuna Băiţa

Nici administraţia publică din Băiţa nu a fost de acord să majoreze taxele şi impozitele pentru 2019, aplicând doar prevederile...

Sesizările către Dispeceratul de Drumuri Judeţene, analizate şi rezolvate

Şoferii care circulă pe drumurile judeţene şi au întâmpinat dificultăţi din cauza zăpezii s-au adresat Dispeceratului Drumuri Judeţene, iar şefii...

Închide