RUGBY. Din acest sezon, arbitraj video la meciurile internaționale

Cele două sezoane competiţionale din 2021 şi 2022 din cadrul Rugby Europe Cham­pionship vor fi criteriu de calificare la Cupa Mondială de Rugby din Franţa, care se va desfăşura în 2023.
Echipa naţională a României va avea doar două meciuri acasă, în timp ce alte trei par­tide se vor desfăşura în deplasare. La com­petiţie participă România, Georgia, Spania, Portugalia, Rusia şi Belgia / Olanda (care vor juca un baraj pentru menţinere-promovare).
Colegiul Director al Rugby Europe a decis menţinerea datelor de disputare a ediţiei 2021, care va debuta în weekend-ul 6-7 mar­tie, se va desfăşura de-a lungul lunii şi va con­tinua apoi în iulie.

Programul echipei naţionale a României în sezonul 2021 este următorul:
6-7 martie: Rusia – România, Portugalia-Georgia
A doua etapă: Portugalia-România, Spania-Georgia
A treia etapă: România – Spania, Rusia -Georgia
A patra etapă: Georgia – România, Portugalia-Spania
3-4 iulie: România – Belgia / Olanda

În 2022 se vor juca meciurile-retur. Primele două clasate, incluzând clasamentele pe 2021 şi 2022, se califică la turneul final al Cupei Mondiale 2023.
Echipa naţională de rugby a Georgiei a câştigat Rugby Europe Championship ediţia 2020, care şi-a consumat ultimele meciuri ale competiţiei la începutul lui februarie 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. România a terminat pe locul 3, după ce a învins Belgia la „masa verde” 28-0.
Odată cu acest sezon se va introduce arbitrajul cu tehnologie video, TMO (Television Match Official) – omologul VAR din fotbal –dar şi sistemul HIA (Head Injury Assessment), care va permite unui oficial să facă un control asupra unui jucător comoţionat în urma unei lovituri din timpul jocului şi care să-l anunţe pe arbitru central dacă acesta poate continua sau nu jocul. Pentru a avea sistem TMO e nevoie de minimum 8 camere care să transmită meciul respectiv.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare