Rudele morţilor cer daune de sute de mii de euro

8 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

03 petrila-mina-accident-3

Dana Istudor

Cei trei învinuiţi în dosarul exploziilor de la EM Petrila din 15 noiembrie 2008, vor plăti despăgubiri de sute de mii de euro, dacă vor fi găsiţi vinovaţi şi de judecători.

Pledează nevinovaţi
Primul termen în procesul celor trei şefi ai minei Petrila găsiţi responsabili de către Inspecţia Muncii şi procurori, de moartea a 13 mineri şi rănirea gravă a altor 15, este de astăzi într-o săptămână (15 septembrie 2009), la Judecătoria Petroşani, în cazul în care protestul magistraţilor se va încheia până atunci. Fostul director al minei, Aurelian Necula şi inginerii Gheorghe Roşu şi Dan Ştefan Ungur au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi pentru mai multe infracţiuni privind nerespectarea măsurilor de protecţie a muncii. Cei trei au anunţat prin avocat că vor pleda nevinovat, însă, dacă nu-i vor convinge pe judecători că nu sunt responsabili de tragedie, vor trebui să plătească despăgubiri materiale enorme, pe lângă o eventuală pedeapsă penală.  

Rudele vor bani
Rudele celor 13 mineri, morţi în urma exploziei din data de 15 noiembrie 2008, de la mina Petrila, cer daune morale, de aproape 600.000 de euro de la cei vinovaţi de producerea accidentului. Soţia minerului Stoian Vasile vrea ca responsabilii de moartea soţului să-i plătească daune morale de 50.000 de euro, precum şi o alocaţie lunară pentru cei doi copii. Aceeaşi sumă o cer şi mamele minerilor Măţan Adrian şi Moş Silviu şi soţia inginerului Vişan Trandafir. Soţia minerului Şipoş Cristian solicită 30.000 de euro şi plata unei alocaţii pentru copil, iar soţia lui Bâlbă Sorin – 300.000 de euro, plus o alocaţie lunară pentru cei doi copii. Restul urmaşilor au precizat la Parchet că vor stabili în timpul procesului ce daune vor solicita. Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti solicită despăgubiri de 342.000 de lei, contravaloarea cheltuielilor de internare pentru cinci mineri.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Muzical montat în premieră la Petroşani

Deschiderea noii stagiuni teatrale din Petroşani va înregistra o premieră absolută. Astfel, pentru prima dată în istoria Teatrului dramatic I....

Angajatori în ilegalitate

Directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, Sorin Vasilescu, susţine că munca fără forme legale în judeţ este în...

Pustnicul, speriat de vipere

Cornel Petricaş, fostul miner care trăieşte de mai bine de opt ani de zile ca un pustnic în Defileul Jiului,...

Închide