ActualitateFlash

Roxana Popa a decedat din cauză că medicii nu au internat-o și nu au operat-o prima dată când a ajuns la spital. Putea fi salvată tânără din Cerbăl?

Adriana Năstase

Moartea tinerei Roxana Popa, din co­muna Cerbăl, a adus pe tapet, din nou, si­tu­a­ția din sistemul nostru medical. Tânăra a ajuns la Spitalul din Hunedoara, la Urgențe, în 3 noiembrie, iar după ce a fost inves­ti­gată medical, a fost trimisă acasă și nu internată. A doua zi, pentru că se simțea tot rău, fata a fost adusă din nou la UPU Hu­ne­doara. Doar atunci medicii de aici au consi­derat că trebuie operată. Prea tîrziu, pentru că, atunci când a fost operată, s-a des­co­perit că făcuse septicemia, susțin surse me­dicale din acolo.

“Cuvintele sunt greu de găsit în aceste momente!”
Roxana Popa a absolvit Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” și Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative. Ea era angajată a primăriei comunei Cerbăl.
Cuvintele sunt greu de găsit în aceste momente!!! Fiecare om lasă în urma lui un gol imens atunci când pleacă de lângă noi, dar când ne părăsește un om blând, bun, zâm­bitor cu care Dumnezeu te-a binecuvântat ca prieten, tot ceea ce credeam frumos despre viață pare să se prăbușească în interiorul nostru. Nu o să spun că minunea asta de fată era un om bun, pentru că toți cei care o cu­noșteau știau asta. Nu o să spun că era un om frumos, pentru că și asta era evident. Nu o să spun nici că zâmbetul ei, veselia ei, erau ingredientele leacurilor noastre în zilele aglomerate de la muncă și stresante, pentru că ne-a hrănit zilnic cu astea și știm cât bine ne-a făcut tuturor colegilor ei. Nu o să vor­besc nici despre hărnicia, prietenia, dăruirea și solidaritatea ei. Nu o să fac asta pentru că dacă un singur lucru dintre cele de mai sus ar fi lipsit am fi vorbit despre un alt om, nu des­pre ROXANA. Ceea ce vreau să spun acum, stângaci și tulburat, este că ROXANA TRĂ­IEȘ­TE, iar ea va trăi de-a pururi pentru prie­tenii săi, pentru toți cei pe care i-a iubit, permanent, pentru că un asemenea om nu mai poate fi scos din sufletele celor care au avut privilegiul s-o fi cunoscut. ROXANA ESTE VIE ȘI AȘA VA FI MEREU!!!!”, a spus Mircea Costa, primarul comunei Cerbăl.
“Medicii legiști sunt de părere că Roxana putea să fie salvată dacă era tratată cu mai multă atenție de la prima prezentare la Ur­gență. Consider că toate aspectele neclare ale acestui caz tulburător trebuie să fie elu­cidate.
ROXANA dragă, îți promitem că vom face toate demersurile necesare să demonstrăm că puteai fi salvată”, a anunțat primarul Mir­cea Costa.

Anchetă internă
Managerul Spitalului municipal Hune­doa­ra, Radu Budae, spune că va demara o an­chetă internă pentru a elucida acest caz, al tinerei moarte. Dacă cineva va fi găsit vino­vat, susține Budae, va plăti pentru asta.
Probabil, va fi un alt caz ca atâtea altele, pen­tru care nimeni nu va fi tras la răs­pun­dere. Probabil, ca și până acum, mortul este de vină, ba că a venit prea târziu la spital, ba că nu era vaccinat, și lista poate continua. Cert este că această frumoasă fată a plecat dintre noi, mult prea devreme.

2 comentarii la „Roxana Popa a decedat din cauză că medicii nu au internat-o și nu au operat-o prima dată când a ajuns la spital. Putea fi salvată tânără din Cerbăl?

  • Bineinteles ca s-a intamplat asa, pentru ca sunt si medici care isi fac treaba de mantuiala, sunt si medici de nota 5 sau 6 sau 7, care, insa n-ar trebui sa ajunga in astfel de posturi, ci, cel cel mult undeva unde lipsa lor de atentie si de pregatire nu pot ucide. Raman la parerea ca se intra prea usor la medicina in ziua de azi si profeseaza toti, indiferent de media cu care au terminat si, mai ales, de cunostintele dobandite.

  • Lasati mai moale…nu e nici o declaratie de-a parintilor…NIMIC! Se baga primarul si face declaratii in numele familiei ca i-o dadea sub codita la decedata….

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.