Românii simt acum direct efectele creşterii economice

21 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Electorale

Creşterea economică a României din primul trimestru al acestui an a fost de 5% a PIB. Este a doua ca mărime în Uniunea Europeană şi este rezultatul combinat al unor măsuri economice fiabile, dar şi al muncii a milioane de români, indiferent de domeniul în care activează.

Dar, pentru prima dată în ultimiii ani, efectele benefice ale acestei evoluţii economice au fost îndreptate prin politici guvernamentale şi către oameni. Ultimele date statistice au constatat creşterea câştigului salarial mediu net în martie 2019 faţă de martie 2018, cu un plus de 13,7%. Pe fondul acestei creşteri substanţiale şi a unei inflaţii de 4%, creşterea puterii de cumpărare a câştigului salarial mediu net este de 9,3%.
Mai sunt însă şi alte efecte concrete ca rezultat direct sau indirect al politicilor aplicate de guvernul PSD-ALDE. Efectivul salariaţilor din economie a atins un nivel maxim al ultimilor 20 de ani. Rata şomajului şi numărul de şomeri au atins niveluri minime ale ultimilor 28 de ani.
Puterea de cumpărare a salariaţilor a atins un nivel maxim istoric. Puterea de cumpărare a angajaţilor remuneraţi cu salariul minim s-a majorat în luna martie 2019 comparativ cu decembrie 2016 cu 26% în ceea ce priveşte salariul minim standard, cu 41% pentru cei cu studii superioare şi cu 136% în ceea ce priveşte salariul minim pentru angajaţii din construcţii.
Fondul de salarii din România a atins un nivel maxim istoric. Fondul total de salarii din România a fost în 2018 de 81 miliarde de euro, în creştere cu 21 miliarde de euro relativ la 2016, ca urmare a majorării numărului de salariaţi, productivităţii muncii şi câştigului salarial. Iar aproximativ 73% din fondul total de salarii este plătit în sectorul privat al economiei. Productivitatea muncii din România a atins un nivel maxim istoric. Productivitatea orară a muncii din România (exprimată în preţurile din 2010) a fost în anul 2018 cu 46,5% mai mare relativ la 2010 – cea mai mare creştere din UE, comparativ cu o medie europeană de 8%.
Sunt semnale clare că pentru prima dată, după 25 de ani, România are un plan de dezvoltare pentru următorii 25 de ani. Un plan care aduce bunăstare pentru toţi românii, indiferent dacă sunt tineri sau bătrâni, de la ţară sau de la oraş, bogaţi sau săraci.
Guvernarea PSD-ALDE a luat în considerare discrepanţele sociale dramatice provocate de o dezvoltare inegală a societăţii. Promisiunea programatică a PSD că vor fi “mai mulţi români în clasa de mijloc” devine, treptat realitate, iar aceasta înseamnă o Românie mai puternică.
Comandat de Partidul Social Democrat
CUI mandatar 41190008

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 22.05.2019

Isaac Pici, tânăr din municipiul Lupeni Pentru că, după ce abia a scăpat de o condamnare cu suspendare, pentru furt,...

Bulina albă, 22.05.2019

Ovidiu Furdui, primarul comunei Crişcior Pentru că a avut iniţiativa organizării unui grup de 52 de persoane, fermieri, agricultori, cadre...

Gura lumii, 22.05.2019

Cârcotaşii au aflat motivul pentru care se petrec atâtea trădări într-un partid de pe la noi. Cică, şuşotesc gurile rele...

Închide