România normală a PNL este o Românie austeră, în care bogaţii devin mai bogaţi şi săracii mai săraci

17 decembrie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

La 30 de ani de la Revoluţia Română din 1989, prin încălcarea principiilor democraţiei, PNL sacrifică viitorul românilor pentru a „elimina“ PSD.
„Greaua moştenire“, cum o numesc liberalii, a fost o economie stabilă, cu un curs valutar stabil, cu o creştere economică sustenabilă, cu o inflaţie mică şi cu un deficit bugetar sub limita permisă de regulamentele europene. După două luni de guvernare PNL, România, ţara cu cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, se clatină din temelii şi depinde de împrumuturi bancare cu dobânzi mult majorate. Ameninţările cu îngheţarea salariilor şi pensiilor, cu concedieri şi crize majore, au luat locul stabilităţii şi sunt zilnic propagate în spaţiul public de Guvernul Orban.
Guvernul PSD a fost înlocuit prin moţiune de cenzură pentru ca premierul Ludovic Orban să poată oferi un comisar european popularilor europeni. Dar miza PNL este şi mai mare: îndatorarea şi îngenuncherea românilor.
La rectificarea bugetară, am văzut cu toţii tăieri de bugete pentru ministere şi din mărinimia PNL şi un mare minus la veniturile care puteau fi realizate. Şi cum nu erau destule anti-măsuri, s-au realizat rambursări de TVA fără verificare şi plăţi în avans pentru tehnică militară. Astăzi, România de la un deficit bugetar de 2,8 la sută înregistrează un deficit bugetar de 4,3 la sută, peste limita regulilor europene. Mărirea deficitului şi aruncarea României în haos este pregătirea terenului pentru o revenire glorioasă la austeritate.
Anul 2020 vine cu ameninţarea concedierilor, salariilor care vor fi tăiate şi a pensiilor îngheţate. Vom avea cu toţii facturi majorate pentru gaz şi electricitate, combustibili mai scumpi, rate bancare mărite şi preţuri mai mari la bunurile de consum. Sub guvernarea PSD s-au reabilitat şi modernizat spitale, şcoli şi grădiniţe. În locul lor, sub guvernarea PNL, vom avea penitenciare.
Guvernul PNL nu ţine cont de cetăţenii României şi pune în pericol viitorul economic al ţării. Drept dovadă, valoarea monedei euro ţinută greu sub control, cu intervenţii majore din partea BNR şi pierderi uriaşe pentru români, programele guvernamentale anulate, transportul pentru studenţi anulat şi îndatorarea nejustificată a românilor. Ratingul de ţară, de la perspectivă stabilă a ajuns negativă în guvernarea PNL.
PNL consideră că memoria colectivă s-a şters şi măsurile de austeritate din 2009 trebuie reaplicate.

Ilie Toma, deputat PSD Hunedoara

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. hunedorean spune:

    da Romania lui 20% e normala dl.Puiu?

  2. prof spune:

    Bai psd-istilor, voi ori sunteti prosti ori cretini …cine credeti ca va mai baga in seama…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva se poate deschide

Toţi şoferii aşteaptă cu sufletul la gură deschiderea Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva. Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură susţin că lucrările...

Îi va aduce Moş Crăciun libertatea lui Mircia Muntean?

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean (foto), are toate şansele să primească un dar foarte preţios de la Moş...

Registrul contribuabililor/ plătitorilor inactivi/reactivaţi

Potrivit prevederilor art.92 alin.(1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, contribuabilul/plătitorul persoană...

Închide