Sport

Roger Federer, out din Top 10

Tenismanul elveţian Roger Federer (foto) nu va mai fi în primele 10 poziţii ale clasamentului mondial (ATP), pentru prima oară în ultimii aproape cinci ani, după ce polonezul Hubert Hurkacz s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells.

Nu se retrage
Absenţa sa de la Indian Wells îl va costa pe Federer 480 de puncte, conjugate cu calificarea lui Hurkacz, aflat acum pe locul 12 în ierarhia mondială, vor face ca elve­ţianul să cadă de pe locul 9 pe 11.
Campionul elveţian, care a avut un an 2020 aproape alb din cauza pandemiei de Covid-19 şi a celor două operaţii suferite la genunchiul drept, şi-a făcut revenirea în competiţii în primăvară. Însă, după 13 me­ciuri şi un sfert de finală la Wimbledon a pus capăt prematur sezonului din cauza du­rerilor la genunchiul drept.
Absenţa prelungită de pe terenuri l-a făcut să coboare uşor în ierarhie, după ce a început anul pe locul cinci.
Ca o ironie a sorţii, cel care îi provoacă ieşirea din top 10, Hurkacz, este chiar cel care l-a învins în sferturile de finală de la Wimbledon, în iulie.
Roger Federer, care a împlinit recent 40 de ani, a intrat în top10 pe 20 mai 2002. El nu a ieşit din primele 10 poziţii ale ierarhiei ATP decât pentru câteva săptămâni, în pe­rioada iulie-octombrie 2002, iar apoi în intervalul noiembrie 2016-ianuarie 2017, când şi-a întrerupt sezonul pentru a se re­face la genunchi.
În ciuda problemelor, Federer, care are în palmares 20 de titluri de Mare Şlem, nu in­ten­ţionează încă să se retragă din acti­vitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.